Sunnuntai avattiin La Ligan osalta yllätyksellä, kun Barcelona oli lähellä hävitä vieraskentällä Real Betisille. Katalonialaiset olivat loppuhetkille saakka tappioasemassa, kunnes Luis Suárez pelasti 1-1-tasoituksellaan seuralle pisteen.

Betis onnistui luomaan Barcan pallonhallinnasta huolimatta läpi ottelun hyviä maalipaikkoja. Avausmaali oli lähellä jo 73. minuutilla, mutta tuolloin Dani Ceballosin kaukolaukaus kopsahti vain ylärimaan.

Vain kaksi minuuttia Ceballosin yrityksestä kotijoukkue kuitenkin onnistui. Kulmapotku putosi maalinedustalle, josta Álex Alegría tälläsi pallon Marc-André ter Stegenin taakse.

Pian Betisin johtomaalin jälkeen Suárez oli 78. minuutilla hyvin lähellä tasoitusta. Uruguaylainen tähtäsi laukauksen oikeaan alakulmaan, josta kuitenkin puolustus poimi pelivälineen maaliviivalta.

Viimeisellä kympillä Ruben Castrolla oli tilaisuus ratkaista peli lopullisesti hyökkääjän päästyä nokikkain ter Stegenin kanssa. Barcan saksalaisvahti katkaisi lopulta tämän yrityksen ja vieraiden toivo säilyi.

Ter Stegenin torjunta oli hyvin tärkeä, sillä se mahdollisti Suárezille tasoituspaikan. 90. minuutilla Lionel Messin syöttö lävisti Betisin puolustuslinjan ja uruguaylaishyökkääjä pääsi viimeistelemään tasapelin ratkaisseen 1-1-osuman Betisin verkkoon.

Tasapeli nosti Barcan sarjataulukossa toiseksi. Sevilla ja Real Madrid pelaavat omat ottelunsa myöhemmin tänään.

Real Betis-Barcelona 1-1 (0-0)

1-0 Álex Alegría (75.)
1-1 Luis Suárez (90.)