Copan puolivälierät potkaistaan juuri käyntiin Madridin lähiössä, kun Alcorcón haastaa Alavésin avausosassa. Kyseessä on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista pareista, sillä jompi kumpi pienistä joukkueista raivaa tiensä jopa välierävaiheeseen.

Alcorcón-Alaves

Alavés lähtee pariin suosikkina, mutta Segundassa pelaava Alcorcón on esittänyt kuluvan kauden Copassa sellaisia otteita, että madridilaisia ei voi aliarvioida. Kummankin sarjakausi on ollut hieman päinvastainen, koska pitkästä aikaa pääsarjaan palannut Alavés on pelannut pirteää jalkapalloa ja on parhaillaan jopa kahdestoista La Ligassa. Alcorcónin sarjakausi Segundassa on ollut sen sijaan pettymys, sillä Julio Velázquezin ryhmä on muutaman pisteen päässä putoamisviivasta kahdeksannellatoista sijallaan.

Jos Alcorcón onnistuu pitämään avausosassaan oman maalinsa puhtaana, niin seuran välieräpaikkahaaveiden todennäköisyysprosentti moninkertaistuu. Luvassa saattaa olla vähämaalinen pari, joten vierasmaaleilla on suuri merkitys. Alavésin puolustus on ollut tiivis jo pidemmän aikaa, minkä takia jopa maaliton avausosa on mahdollinen.

Real Madrid-Celta

Kuluvan kauden ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa kohtaaminen päättyi Real Madridin kotivoittoon, mutta Celta pisti loistavasti kampoihin Bernabéulla. Madrid teki voittomaalinsa juuri ennen loppua Celtan usean maalipaikan jälkeen. Real Madrid on odotetusti suosikki, mutta Celta kykenee yllätyksiin.

Viime kaudella Copan puolivälierissä Celta kaatoi Atléticon mahtavalla vieraspeliesityksellään. Pelillisesti vigolaiset eivät ole olleet täysin viime kauden kunnossaan, mutta Eduardo Berizzon valmentamalla joukkueella on ollut aina vahva pelitaktiikka suurempia joukkueita vastaan. Tänään Celtalta puuttuu joukkueesta hyllytetty Fabián Orellana, joka on valtava isku seuralle.

Real Madrid on sen sijaan ottanut mukaan kokoonpanoonsa kaikki kynnelle kykenevät. Esimerkiksi Cristiano Ronaldo on todennäköisesti avauskokoonpanossa ja pelaa ensimmäiset peliminuuttinsa Copassa yli kahteen vuoteen. Muuten Madrid peluuttanee pitkälti normaaleja vaihtomiehiään, joka saattaa olla pienoinen riski. Celta ei ole Sevillan kaltainen yltiöhyökkäävä ryhmä, joka ottaa pallonhallinnan kontolleen ja yrittää liikuttaa Madridin pakkaa hyökkäyskolmanneksen murtavilla syötöillä.

Real Sociedad-Barcelona

Pelillisesti mielenkiintoisin pari. Real Sociedad on aiheuttanut Barcelonalle valtavia ongelmia viimeisen kymmenen vuoden aikana Anoetalla, sillä katalaanit eivät ole onnistuneet hakemaan San Sebastiánista ainuttakaan voittoa kyseisen aikavälin aikana.

Seurat kohtasivat Anoetalla marraskuun lopussa ja ottelu oli täydellistä La Realin näytöstä. Barcelona oli jatkuvasti ongelmissa, eikä Luis Enriquen luotsaama joukkue saanut oikeastaan kertaakaan ottelun aikana peliään käyntiin. Real Sociedad osaa pelata juuri oikealla tavalla Barcelonaa vastaan. Prässää ajoittain korkealta, mutta ei kuitenkaan nosta puolustuslinjaansa korkealle, ajaa pelin laitoihin ja kykenee voittamaan keskikentän kaksinkamppailut.

Jos Enrique meinaa rikkoa ikuisuudelta tuntuvan voitottoman putken Anoetalla, niin Barcelonan pitäisi ehdottomasti kiinnittää huomiota La Realin pelitapaan ja sen vajaavaisuuksiin. Laitapuolustajat ja keskikentän keskustan pelaajat ovat varsin hitaita, joten katalaanien pitäisi päästä pallonriiston jälkeen nopeisiin vastahyökkäyksiin – mieluiten useasti.

Atlético-Eibar

Monet väittivät, että Atléticolla kävi loistava arpaonni. Jokaisella on omat mielipiteensä, mutta Eibar on todistanut olevansa hyvinkin haastava joukkue Atléticon kaltaisella pelitavalla pelaavalle seuralle.

Ottaessa huomioon esimerkiksi seurojen kohtaamisen muutama viikko sitten Pohjois-Espanjassa, niin Eibar oli huomattavasti parempi avausjaksolla. José Luis Mendilibar otti juuri oikealla tavalla Atléticoa ylhäältä kiinni, eikä jättänyt vieraille ollenkaan tilaa kentällä. Aggressiiviset ja nopeat vastahyökkäykset toimivat, mutta seura kykeni myös luomaan pitkiä pallonhallintajaksoja. Lopulta Atléticon yksilötaito kuitenkin erottui edukseen ja madridilaiset tekivät pakolliset voittoon tarvittavat täysosumat.

Mendilibar ehtikin jo todeta alkuviikosta, ettei Eibarilla ole minkäänlaista jakoa Atléticoa vastaan kaksiosaisessa otteluparissa. Se ei pidä paikkaansa ja sen tietää myös Mendilibar, mutta kokenut luotsi osaa ottaa paineet pois pelaajiensa niskoista.

Atlético tulee pelaamaan juuri täysin odotettua jalkapalloa varsinkin vierasosassa, mutta mielenkiinto liittyy huomiseen avausosaan Calderónilla. Minkä asian Diego Simeone näkee tärkeimpänä prioriteettina? Nimittäin maalin tekemisen vai vierasmaalin päästämättömyyden? Siihen asiaan Atlético kaatui viime kauden Copassa ja oli kaatua Mestarien liigan neljännesvälierissä PSV:tä vastaan.

Copan puolivälierien avausosat:

18.01

20.15 Alcorcón-Alavés (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
22.15 Real Madrid-Celta (Viasat Urheilu HD, Viaplay)

19.01

20.15 Atlético-Eibar (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
22.15 Real Sociedad-Barcelona (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)