Kazakstanilaisen Astanan Nemanja Maksimovic siirtyy Valenciaan. Maksimovic on allekirjoittanut seuran kanssa sopimuksen, mutta serbialainen keskikenttämies siirtyy näillä näkymin Valenciaan vasta ensi kaudeksi.

Astanaa edustava 21-vuotias Serbian maajoukkuepelaaja on varmasti monelle todellinen kummajainen. Espanjalaislähteiden mukaan Maksimovic oli suurin syy siihen, että Cesare Prandelli ja Valencian entinen urheilutoimenjohtaja Suso García Pitarch riitautuivat. Kummatkin osapuolet erosivat viikon sisään rooleistaan.

Kazakstanin pääsarjassa Maksimovic on onnistunut jopa yhdeksän kertaa maalinteossa noin 50 ottelussa. Se on kova tilasto ottaessa huomioon pelaajan pelipaikan. Auttaako hän konkreettisesti varsinkin pelitavallisesti ajateltuna Valenciaa? Todennäköisesti, sillä niin sanottu puhdas kymppipaikan pelaaja onkin ollut jo pidemmän aikaa kateissa Valenciasta.

Maksimovic kommentoi siirtoa eilen kazakstanilaiselle radiokanavalle.

– Valencia on suuri joukkue. Minulla oli tarjouksia ihan Euroopan kärkipään seuroista, mutta Valencian uudelleenrakennusprojekti herätti kiinnostukseni. Valenciassa minulla on mahdollisuus aloittaa kaikki alusta. Sopimukseni Astanan kanssa päättyy kuuden kuukauden päästä, mutta tässä ei ole enää mitään epäselvää. Muutaman päivän sisällä kaikki asiat ovat selvinneet virallisestikin.