© Kuva: Getty Images

Copan neljännesvälierissä yllätyksiä – divariseura puolivälieriin ensimmäistä kertaa historiassaan

Kolme Copan neljännesvälieräparia saatiin juuri päätökseen. Real Sociedad, Alcorcón ja Alavés etenivät puolivälierävaiheeseen. Saavutus on Segundassa pelaavalle Alcorcónille historiallinen, sillä madridilaisseura pääsi historiansa ensimmäistä kertaa näin pitkälle Copassa.

Real Sociedad eteni jatkoon Villarrealista

Real Sociedad haki Villarrealilta 1-1 vierastasapelin. Se riitti baskeille, koska avausosa päättyi Anoetalla La Realin vakuuttavaan 3-1 voittoon. 19-vuotias Mikel Oyarzabal vei kauden toisella maalillaan vieraat johtoon vartin kohdalla, mutta Villarrealin Bruno Soriano tasoitti kamppailun juuri ennen puoliaikaa.

Toisella jaksolla Villarreal haki vimmatusti maaleja, mutta jälleen organisoidusti pelannut La Realin puolustus piti Villarrealin kauempana vaarallisista maalipaikoista.

Alavés kesti selviytymistaistelun

Alavés eteni kuin etenikin jatkoon Deportivosta, vaikka joukkue teki jatkoonpääsyn itselleen tarvittua haastavammaksi. Deportivo sai nimittäin pelata koko toisen puoliajan ylivoimalla, kun Theo Hernández sai toisen keltaisen kortin varsin tyhmästä rikkeestään.

Ottelu alkoi näyttämään jo selviytymistaistelulta Alavésin kannalta, mutta Deportivo ei onnistunut menemään johtoon useista paikoistaan huolimatta. Lopussa Deportivo pelasi käytännössä kahdeksalla hyökkääjällä ja loi jatkuvasti painetta koko joukkueella puolustaneen Alavésin päätyyn. Se ei riittänyt tällä kertaa ja Pohjois-Espanjan pienoinen seura jatkaa mallikasta kauttaan. Kamppailu päättyi lopulta 1-1.

Alcorcónissa juhlitaan – ja paljon

Alcorcón saavutti kunniakkaan merkkipaalun Andalusiassa, kun Segundassa heikon kauden pelannut Madridin lähiöseura voitti Córdoban vieraissa 2-1. Maalittomaan tasapeliin päättynyt avausosa merkitsi sitä, että toisessa osassa kaikki oli vielä täysin auki kummankin puolesta.

Córdoba meni heti alussa johtoon. Málagan Copan neljännellä kierroksella kaatanut Federico Piovaccari sai pallon kuin varkain vieraiden puolustajien epäonnistuttua pahemman kerran puolenvaihdossa. Madridilaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, sillä jatkopaikka oli vain maalin päässä.

Toisen jakson alussa David Rodríguez teki unelmasta totta tasoitusmaalillaan. Sen jälkeen – kuten odottaa saattoi – Córdoba nosti huomattavasti peliään ylemmäs ja Alcorcón tyytyi puolustamaan syvältä. Alcorcón rankaisi kuitenkin uudestaan vastahyökkäyksestä kymmenen minuuttia myöhemmin ja Ivi viimeisteli loppulukemat.