Valencia elää aikakautensa todennäköisesti surkeinta ajanjaksoa, sillä putoamisuhka on vieläkin hyvin realistinen. Seura on tasapisteissä Sportingin kanssa, joka on parhaillaan putoajan paikalla.

Valencian tekemisessä ei ole ollut oikeastaan mitään järkeä yli vuoteen ja se vaikuttaa myös seuran entisiin huippunimiin. Esimerkiksi Juan Mata, Paco Alcácer ja David Villa ovat äärimmäisen huolestuneita tilanteesta.

– Seuraan tilannetta surullisena ja järkyttyneenä. Olen tietenkin hyvin huolestunut tästä ja ajattelen asiaa päivittäin, mutta Valencia kyllä nousee tästä, totesi neljä vuotta seuraa aikoinaan edustanut Mata.

Myös Villa on varma, että Valencian vuoden kestänyt mahalasku on vain väliaikaista.

– Valencia nousee tällaisesta tilanteesta varmasti, olen siitä täysin varma. Tuntuu pahalta katsoa sarjataulukkoa, mutta luotan siihen, että kaikki palaa ennalleen.

Valencian kesän siirtoikkunan lopussa jättänyt ja Barcelonaan siirtynyt Alcácer on maanmiestensä kanssa samaa mieltä.

– Totta kai minusta tuntuu hyvin pahalta nähdä Valencia tässä tilanteessa siellä alhaalla sarjataulukossa. Valencia on antanut minulle valtavasti ja samalla olen saanut heiltä mahdollisuuden olla täällä Barcelonassa. Toivon, että seura nostaa itsensä takaisin kärkikamppailuihin, koska Valencia ei ansaite tällaista.