Copa del Reyn neljännen kierroksen otteluita pelattiin jälleen keskiviikkoiltana Espanjassa. Ilta sisälsi viiden otteluparin toiset osat.

Sevilla ja Barcelona suorastaan tyrmäsivät vastustajansa

Keskiviikon ensimmäinen kamppailu nähtiin Sevillassa, kun andalusialaiset isännöivät Ramón Sánchez Pizjuánilla Segunda B:ssä pelaavaa Formenteraa. Avausosa päättyi Sevillan 5-1 voittoon, jonka takia toisen osan intensiteetti jäi olemattomaksi. Se ei toisaalta Sevillaa haitannut ollenkaan, koska Jorge Sampaolin miehistö järjesti aikamoiset maalijuhlat kotikannattajien iloksi.

Sevilla nimittäin voitti ottelun lopulta jopa 9-1. Suurimpina onnistujina toimivat Luciano Vietto ja Wissam ben Yedder, sillä kummatkin hyökkääjät tekivät hattutemput. Formenteralle ei jäänyt sen suuremmin lapsenlapsille kerrottavaa otteluparista, koska Sevilla teki kahteen otteluun yhteensä 14 maalia. Se on aikamoinen suoritus, sillä yhdeksän maalin ilta oli Sevillan historian ensimmäinen kotikentällään.

Barcelona lähti Hércules-kotiotteluunsa hieman erilaisista lähtökohdista. Myös Segunda B:ssä pelaava Hércules sai nimittäin raavittua ensimmäisestä osasta tasapelin katalaaneja vastaan. Barcelona oli kuitenkin – odotetusti – valtava ennakkosuosikki menemään jatkoon otteluparista, ja niin siinä lopulta kävikin. Barcelona voitti Hérculesin jopa 7-0, joten ensimmäisen osan heikko peliesitys muuttui valtavasti paremmaksi.

Hércules piti maalinsa puhtaana vajaat 40 minuuttia, sillä Lucas Digne ampui ottelun avausmaalin seitsemän minuuttia ennen puoliaikaa. Maali haiskahti paitsiolta, mutta tuomari ei reagoinut tilanteeseen. Sen jälkeen kyyti oli Hérculesin kannalta kylmää, sillä Barcelona teki jopa neljä maalia reiluun 20 minuuttiin toisella jaksolla.

Myös Paco Alcácer osui vihdoin Barcelonalle myös virallisessa ottelussa – maali oli valencialaisen ensimmäinen seuran paidassa. Alcácer tarvitsi avausmaaliinsa jopa 578 peliminuuttia. Arda Turan laukoi Barcelona-uransa toisen hattutempun ja turkkilainen valittiinkin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Barcelona eteni siten mallikkaasti seuraavalle kierrokselle, jonka avausosa pelataan vajaan kahden viikon kuluttua.

Valencialle kauden viides voitto, Osasuna ja Deportivo nousivat

Valencia eteni Copan seuraavalle kierrokselle voitettuaan Leganésin Mestallalla luvuin 2-1. Avausosa päättyi Madridin lähiössä Valencian 3-1 vierasvoittoon, jonka takia Leganés-luotsi Asier Garitano tyytyi peluuttamaan kuluvalla kaudella vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia. Se ei tosin näkynyt kentällä juurikaan, koska Leganés oli pelillisesti hieman niskan päällä. Rodrigo teki isäntien kummatkin maalit.

Osasuna hävisi Granada-otteluparinsa avausosan vieraskentällä 1-0, mutta nousi kotonaan El Sadarilla komeaan 2-0 voittoon tiputtaen andalusialaiset Copasta. Voitto oli äärimmäisen tärkeä myös Osasuna-luotsi Joaquín Caparrosille, koska kyseinen voitto oli miehen ensimmäinen Osasunan peräsimessä. Osasuna ja Granada ovat todennäköisiä tippujia kuluvan kauden sarjasta, joten äskeinen kohtaaminen antoi pientä osviittaa tulevaisuutta ajatellen.

Toinen komea nousu nähtiin Riazorilla Deportivon toimesta. Gaizka Garitanon ryhmä hävisi avausosan Betisille Villamarínilla luvuin 1-0, mutta onnistui voittamaan kotiottelunsa lopulta 3-1. Deportivon viikon kuluttua jättävä Ryan Babel teki joukkueensa toisen maalin ja hyvästeli siten kotiyleisön onnistumisella. Betis-luotsi Víctor Sánchezille tappio oli nöyryyttävä, sillä Sánchez valmensi vielä viime kaudella Deportivoa ja madridilaisluotsi olikin Depor-kannattajien kynsissä läpi ottelun.