Real Madrid joutui hakemaan ratkaisun pitkän kaavan kautta, kun joukkue löi seurajoukkeiden MM-finaalissa japanilaisen Kashima Antlersin. Kotiyleisönsä edessä Yokohamassa taistellut Japanin mestari kiusasi Los Blancosia jatkoajalle saakka, kunnes madridlaiset jyräsi mestaruuteen leveämmällä materiaalilla numeroin 4-2.

Realin sankariksi nousi jälleen kerran hattutempullaan Cristiano Ronaldo. Portugalilaistaituri tasoitti ensin pelin rangaistuspotkusta ja iski myöhemmin jatkoajalla kaksi ratkaisevaa niittiä.

Realilta räjähtävä alku

Real sai ottelulle lentävän lähdön siirryttyään johtoon jo yhdeksännellä peliminuutilla. Luka Modric ampui kovan volleyn rangaistusalueen takaa, jonka Kashiman maalivahti Hitoshi Sogahata torjui eteensä. Pallo päätyi suoraan maalinedustalle Karim Benzemalle, joka sijoitti Los Blancosille 1-0-maalin.

Antlers oli lähellä tasoittaa välittömästi seuraavassa tilanteessa. Mitsuo Ogasawara laukoi uhkaavasti rangaistusalueen tuntumasta, mutta veto meni Realin onneksi muutaman sentin yli maalin.

Japanilaiset hetken kuskin paikalla

Japanilaiset tulivat yllättäen vielä tasoihin ennen avausjakson loppua. Raphael Varane taklasi ohi ja Gaku Shibasaki pääsi tälläämään puolivolleynsa matalana vasempaan alanurkkaan.

Kashima jatkoi toisella jaksolla Realin kiusaamista ja 52. minuutilla joukkue siirtyi jo johtoon. Rankaisijana oli jälleen Shibasaki, jonka matala kaukolaukaus yllätti Keylor Navasin.

Real ei kauaa tappioasemassa viihtynyt ja vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Cristiano Ronaldo toi joukkueen rangaistuspotkusta tasoihin. Pilkku vihellettiin Shuto Yamamoton kaadettua Lucas Vasquezin rangaistusalueen sisällä nurmen pintaan varoituksen arvoisesti.

Ronaldo-show

Tasoitus toi taas Realin peliin uutta virtaa. 73. minuutilla verkot heiluivat taas, kun Benzeman laukaus kimposi oikealla odottaneelle Ronaldolle. Portugalilainen upotti volleynsa sisään, mutta maali hylättiin paitsiona.

Varsinaisella peliajalla ei lisäosumia enää nähty ja peli venyi jatkoajalle.

Jatkoajalla Kashimasta ei ollut enää Realin haastajaksi. 98. minuutilla Ronaldo rokotti toistamiseen, kun Benzema vapautti portugalilaisen puolustuslinjan läpi maalintekoon. Hyökkääjällä oli helppo työ sijoittaa pallo vastaantulleen Sogahatan taakse.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin Ronaldo ratkaisi pelin hattutempullaan lopullisesti. Toni Kroos tarjoili syötön ja taituri täräytti vasemman jalan laukauksensa aivan maalin kattoon ratkaisten Realille turnausvoiton lukemin 4-2.