Sunnuntaina pelattava kauden ensimmäinen Barcelonan derby on monella tapaa mielenkiintoisin pitkään aikaan. Kuten tiedämme, Barcelonan tuloskunto sarjan kotipeleissä on ollut historiallisen heikko kuluvan kauden ensimmäisen puoliskon aikana.

Samaan aikaan Espanyol on parantanut peliään huimasti ja katalaanit ovatkin hävinnet viimeksi syyskuussa. Quique Sánchez Flores on saanut joukkueensa peliin valtavasti lisää itseluottamusta ja se näkyy kentällä varmoina ratkaisuina. Eri toten seuran puolustus on ollut kiitettävällä tasolla, sillä Espanyol on päästänyt vain yhden maalin viimeisen kahden kuukauden aikana.

Siten on luonnollista, että myös Espanyolin pelaajat lähtevät ainakin ennakko-odotuksien mukaisesti hieman normaalia luottavaisimmin mielin Camp Noun sunnuntaiseen iltaan. Sen myöntää Espanyol-toppari David López AS:lle.

– Derbyt ovat aina erityisiä otteluita. Jokaisella on valtava halu pelata sunnuntaina, mutta emme voi lähteä vain puolustamaan, koska silloin Barcelona tulee varmasti tekemään maaleja. Fakta on se, että meidän pitää käyttää maalipaikkamme kliinisesti hyväksemme. Myös mahdollisimman ylhäällä tapahtuvat pallonriistot ovat tärkeitä ja meidän on pakko saada sellaisia aikaan.

– Lähdemme voittamaan derbyä ja on varmaa, että voimme ja pystymme tekemään suuria asioita sunnuntaina.

Barcelona isännöi Espanyolia sunnuntaina klo. 21.45 alkaen Suomen aikaa.