Maanantainen Mestarien liigan pudotuspeliarvonta heitti puolustavan mestarin Real Madridin vastustajaksi Italian Serie A:n viime kauden kakkosen Napolin. Suosikista ei parissa ole epäselvyyttä, mutta Napolin kannattajat ja joukkue uhkuvat silti itseluottamusta. Vanhoja kalavelkojakin on maksamatta.

Napoli ja Real Madrid kohtasivat Mestarien liigan edeltäjässä eli Euroopan Cupissa syksyllä 1987. Italialaisten odotukset olivat korkealla, sillä pelasihan joukkueessa koko 80-luvun kenties paras pelaaja Diego Maradona. Argentiinalainen oli joukkueensa kapteeni, edellisvuoden MM-kisojen paras pelaaja, ja hän oli juuri johdattanut Napolin historialliseen tuplamestaruuteen.

Tie kuitenkin pysähtyi jo Euroopan Cupin ensimmäisellä kierroksella Real Madridiin, joka eteni otteluparista jatkoon yhteismaalein 3-1. Eikä Maradona onnistunut maalinteossa kertaakaan. Pettymys oli karvas.

– Haluamme kostaa Diegon puolesta ja tehdä sen, mihin hän ei pystynyt: pudottaa Madridin jatkosta, Napolin kroatialainen laitapuolustaja Ivan Strinic uhoaa kotimaansa Sportske Novostin haastattelussa.

Historia on Napolissa selvästi hyvin hallussa, sillä Strinic oli yllämainitun legendaarisen otteluparin aikoihin n. kahden kuukauden ikäinen.

– Tiedämme, että meitä odottaa kova ottelupari, mutta pelaamme hyvää jalkapalloa. Jos pelit pelattaisiin ensi viikolla, olisin todella optimistinen, Strinic jatkaa eikä nosta esille vain supertähti Cristiano Ronaldoa.

– Cristiano on huippupelaaja, mutta teidän pitäisi kysyä minulta, kuinka aiomme eliminoida Luka Modricin.

Vaikka Maradona ja Napoli saivatkin pettyä kaudella 1987-1988, seuraava kausi toi seuralle ja kannattajille roppakaupalla lohtua UEFA Cupin voiton myötä.

Lähde: AS