Neuvottelut konkaripuolustajan siirtymisestä Barcelonaan jo loppusuoralla

© Kuva: Getty Images

Kroatialaisen laitapuolustajan Darijo Srnan siirtyminen Barcelonaan alkaa näyttää entistäkin todennäköisemmältä. Mundo Deportivon mukaan sopimuksen kestosta on jo päästy sopuun. Jos 34-vuotiaan Srnan sopimus saadaan kirjoihin ja kansiin, tulisi hän pelaamaan Barcelonan edustusasussa seuraavien puolentoista kauden ajan.

Lehti kertoo konkarin odottavan jo innolla kutsua viimeisiin sopimusneuvotteluihin ja allekirjoittamaan sopimusta. Viimeistelyvaiheessa kyse on enää Srnan palkan suuruudesta. Nykyisessä seurassaan Shakhtar Donetskissa puolustajan ansiotaso on erittäin hyvä, ja Barcelonallakin pitäisi olla maksuvalmiutta, sillä Srnan seura päästäisi miehen Kataloniaan ilmaiseksi.

Darijo Srna on nykyjalkapallon ehdottomasti seurauskollisimpia pelaajia, sillä hän on edustanut Shakhtar Donetskia yhtäjaksoisesti vuodesta 2003 lähtien. Kiitollisuudenosoituksena siitä, että Srna ei ole antautunut houkutuksille vuosien varrella eikä jättänyt Shakhtaria edes Krimin sodan aikana seuran multimiljonääriomistaja Rinat Akhmetov päästäisikin hänet lähtemään ilman siirtokorvausta.

Hyökkäävä laitapuolustaja Srna on pelannut pitkällä urallaan peräti kuudet MM- tai EM-kisat. Ukrainassa hän on voittanut kuta kuinkin kaiken mahdollisen, ja eurokentilläkin UEFA Cupin vuonna 2009. Tuolloin Srna valittiin loppuottelun parhaaksi pelaajaksi. Kertaalleen Srna on valittu myös sekä Mestarien liigan että Eurooppa-liigan kauden tähdistöjoukkueeseen.