Football Leaksin äskettäiset paljastukset toivat julkisuuteen tietoja, kuinka Cristiano Ronaldo oli tiettävästi väistellyt Espanjan korkeampaa verotusta kierrättäen peräti 150 miljoonan euron edestä saataviaan Brittiläisten Neitsytsaarten kautta. Real Madridin portugalilaisen supertähden toimia odottaa nyt tarkempi syyni, ja pahimmillaan jopa erittäin ankara tuomio.

Espanjan verohallinnon asiantuntijoiden liiton GESTHA:n pääsihteeri José María Mollinedo arvioi, että Cristiano Ronaldoa voi uhata pahimmillaan jopa kuuden vuoden vankeusrangaistus. GESTHA julkaisi maanantaina tiedotteen, jonka mukaan supertähden tapauksessa on riittävästi todisteita, jotta tapaus voi edetä syyteharkintaan.

– Cristiano Ronaldoa koskevien raporttien mukaan näyttää todennäköiseltä, että hän on tehnyt vilppiä 160 miljoonan euron edestä. Kyseessä olisi tällöin vakava veropetos. Se tarkoittaisi vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta jokaista veropetosvuotta kohden. Jos veropetos on kolmen vuoden mittainen, siitä lankeaisi silloin kuuden vuoden vankeustuomio, Mollinedo totesi RAC1 –radiokanavalle.

Jos Ronaldo kuitenkin myöntäisi rikkeet ja maksaisi kaikki välttelemänsä jälkiverot, rangaistusta voitaisiin alentaa ”kahdella tasolla” Espanjan järjestelmän mukaisesti. Mollinedon mukaan Cristiano Ronaldon tapauksen tulisi edetä suoraan syyttäjälle. Hän myös toivoo, ettei tutkimuksessa paljastu, että Real Madridin pelaajia on käsitelty jollain tapaa puolueellisesti.

Lähde: AS