Athletic voitti kotonaan San Mamésilla Eibarin sunnuntain alkuillan kamppailussa lukemin 3-1.

Athletic joutui pelaamaan ilman kahta huippunimeään, sillä Aritz Aduriz ja Raúl García kärsivät pelikieltojaan Bilbaon illassa. Eibar sai siten hieman tasoitusta, mutta konkreettisesti se ei kentällä näkynyt. Athletic nimittäin pelasi kokonaisvaltaisesti loistavan ottelun, eikä oikeastaan antanut vierailleen saumaa kertaakaan ottelun aikana.

Athletic meni johtoon hieman ennen puoliaikaa. Isännät saivat boksin rajalta vapaapotkun ja laukausta asettui vetämään Beñat, joka on yksi sarjan parhaimmista erikoistilanne- ja vapaapotkuampujista. Laukaus oli sen mukainen, sillä 29-vuotias baski ampui pallon suoraan yläkulmaan.

Toisen jakson alussa Athleticin Iñaki Williams teki komalla tavalla kauden toisen maalinsa. Williams sai pallon keskikentällä, juoksi laidan kautta läpi Eibarin kenttäpuoliskon ja viimeisteli pelivälineen verkkoon Eibar-vahti Asier Riesgon jalkojen välistä. Eibar kavensi kamppailun kaksikymmentä minuuttia ennen loppua Sergi Enrichin puskulla, mutta lopulta sen lähemmäs vieraat eivät päässeet.

Lisäajalla Iker Muniain viimeisteli loppulukemat päästyään laukomaan vapaasti maalin edestä pallon verkkoon. Voitto oli Athleticille tärkeä, sillä leijonalauma nousi sarjataulukossa seitsemänneksi ja on vain pisteen päässä europaikkoihin oikeuttavasta sijasta.

Athletic-Eibar 3-1 (1-0)
1-0 Beñat (43.)
2-0 Iñaki Williams (53.)
2-1 Sergi Enrich (72.)
3-1 Iker Muniain (90.)