Real Madridin ex-pelaaja Steve McManaman, 44, muistelee AS:n haastattelussa marraskuun 2002 maalittomaksi jäänyttä El Clàsicoa, joka muistetaan ennen kaikkea yhdestä välikohtauksesta.

Barcelonasta silloisella maailmanennätyssummalla Real Madridiin siirtynyt Luis Figo valmistautui antamaan kulmapotkua 72. minuutilla, kun katsojat alkoivat pommittaa häntä erinäisillä esineillä. Kolikkojen ja pullojen joukossa kentälle päätyi sianpää.

Camp Noulla pelattu ottelu jouduttiin keskeyttämään reilun kymmenen minuutin ajaksi, kun erotuomarit yrittivät rauhoitella tilannetta.

– Se oli vastenmielistä. En ole koskaan nähnyt mitään sellaista jalkapallossa elämäni aikana. Tulin Englannista, jossa tunnelma on erittäin vihamielinen ja räjähdysherkkä, mutta jos jotakin sellaista tapahtuisi, tulisi sanktioita ja rangaistukset olisivat erittäin, erittäin kovia, kertaa McManaman.

– Meitä heitettiin kaikella mahdollisella Espanjassa; kivistä tiiliskiviin. Poliisit ajoivat bussin rinnalla hotellista stadionille, ja huippu saavutettiin siinä pelissä. Se oli aivan vastenmielistä. Kun joukkuekaveri ei voi antaa kulmapotkua, koska pelkää saavansa osuman pulloista, golfpalloista, viskipulloista ja matkapuhelimista, se on aika surrealistista. Minä, englantilaisena, en odottanut niin tapahtuvan jalkapallo-ottelussa. Ymmärrän intohimon ja faktan, että se on erittäin kova isku ihmisille, jos pelaajat ovat lähteneet seurasta, mutta mielestäni katkeruuden taso oli täysin hämmästyttävä.

Paikalla ollut toimittaja Guillem Balagué kuvaili tapahtumia viime vuonna Sky Sportsille.

– Olin Nou Campilla, ja tunnelma oli juuri sellainen kuin on kuvattu. Se oli uskomaton. Ääni oli kuin suihkukoneen noustessa ilmaan. Sellaista ei ole koskaan kuultu espanjalaisilla stadioneilla ennen sitä tai sen jälkeen.

Classic Football

@classic_1863
2002- The pig’s head that was thrown at Luis Figo during the ‘Derby of Shame’
#ElClásico #ForçaBarça #HalaMadrid