Barcelona ja Real Madrid tasasivat pisteet Kataloniassa pelatussa kauden ensimmäisessä El Clásicossa lukemin 1-1.

Ottelu oli odotetusti varsin lämminhenkinen, sillä kaksi verivihollista aloittivat kamppailun useilla rikkeillä, varoituksilla ja monet kädet heiluivat toivoen rangaistuspotkua – jatkuvasti. Ensimmäinen konkreettinen pilkkupyyntö nähtiin välittömästi ottelun alussa, kun Javier Mascherano kaatoi Real Madridin Lucas Vázquezin isäntien boksin sisällä. Tuomari ei kuitenkaan reagoinut tilanteeseen.

Vain hetkeä myöhemmin Dani Carvajal pelasi käsipalloa Real Madridin boksissa, mutta juuri kuten ensimmäisessä tilanteessa, niin tuomari ei kiinnittänyt asiaan huomiota ja antoi ottelun jatkua normaalisti. Itse peli ei kuitenkaan noussut Clásico-historian suurimmiksi, sillä kummatkin joukkueet pelasivat varsinkin ensimmäisellä jaksolla äärimmäisen kurinalaisesti, jonka takia maalipaikat olivat kortilla.

Toisella jaksolla peli avautui huomattavasti. Barcelona nimittäin onnistui maalinteossa, joka olikin samalla koko ottelun ainoa täysosuma. Barcelona sai sivuvapaapotkun, jonka Neymar lähetti boksiin. Luis Suárez pääsi puskemaan kahden Real Madridin topparin merkkausvirheen ansiosta maaliin. Maali oli kuitenkin pelitilanteisiin verrattuna ansaittu, koska Barcelona oli saanut Real Madridin puolustusasemiin ja katalaanit hallitsivat huomattavasti kamppailua.

Real Madrid ei kuitenkaan luovuttanut takaiskumaalin jälkeen – päinvastoin. Madrid pystyi avaamaan omaa hyökkäyspeliään keskikenttänsä ansiosta ja saikin enemmän ja enemmän aikaan nimenomaan pallonhallinnan kautta. Barcelona tyytyi näennäisesti puolustamaan johtoasemaansa, mikä olikin käytännössä suurin syy Real Madridin tasoitusmaaliin. Se olikin tuttua, niin tuttua.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Sergio Ramos puski Luka Modricin antaman keskityksen maaliin Barcelonan topparien epäonnistuttua. Nimittäin Mascherano liukasteli maalin edessä ja Ramos jäi ilman konkreettista miesmerkkausta. Maali oli vähintäänkin ansaittu, koska Barcelona kerjäsi pelillään mahdollista takaiskumaalia.

Lisäajalla molemmat joukkueet saivat loistomaalintekopaikat. Barcelona sai pallon jo maaliviivalle asti, mutta Casemiro pelasti Real Madridin puskemalla pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Kyseinen puskettu pallo avasi Real Madridille vastahyökkäyksen, mutta Mariano Díaz epäonnistui yrityksessään muutamaa Barcelonan puolustajaa vastaan.

Tasapeli merkitsee sitä, ettei Real Madridin ja Barcelonan välinen kuuden pisteen piste-ero kavennu tai suurennu suuntaan tai toiseen. Atléticolla on illemmalla mahdollisuus ottaa kaksikkoa kiinni, kun Diego Simeonen porukka isännöi Espanyolia.

Barcelona-Real Madrid 1-1 (0-0)
1-0 Luis Suárez (53.)
1-1 Sergio Ramos (90.)