Myös torstaina pelattiin Copa del Reyn neljännen kierroksen avausosia. Tällä kertaa ei kuitenkaan nähty pääsarjaseurojen välisiä kamppailua, mutta mukaan mahtui muutama mielenkiintoinen kohtaaminen.

Raúl García osui Athleticille kahdesti – jatkopaikka lähellä

Racing ja Athletic iskivät yhteen Santanderissa pienoisessa pohjoisen derbyssä. Otteluun varsin suurena ennakkosuosikkin lähtenyt leijonalauma aloitti maalinteon kymmenen minuutin kohdalla. Kukas muukaan kuin Raúl García sai sopivasti pallon kimmokkeena jalkaansa maalin edustalla ja röyhi pelivälineen isäntien verkkoon.

Racing ei kuitenkaan luovuttanut ja vihreävalkoiset tasoittivat kamppailun kymmenen minuuttia myöhemmin. Javi Cobo sai varsin onnekkaasti pallon haltuunsa Aymeric Laportelta ja 19-vuotias Racing-kasvatti ampui pallon sydämensä kyllyydestä ohi Gorka Iraizozin. Isännät eivät saaneet nauttia tasoituksesta kuin kuusi minuuttia.

Raúl García nimittäin puski komeasti vieraat takaisin johto-asemaan, josta Athletic piti kiinni ottelun loppuun saakka. Kahden vierasmaalin avulla Athletic on käytännössä sinetöinyt jatkopaikkansa, jos kolmen viikon päästä San Mamés ei todista kummallisia tapahtumia.

Real Sociedadilla kolmen vierasmaalin ilta Valladolidissa

Athleticin tapaan Real Sociedad otti suuren kiinnityksen jatkopaikkaan Valladolidin kylmässä myöhäisillassa. Valladolid taisteli läpi ottelun pysyäkseen vieraiden vauhdissa, mutta loistavasti sarjan aloittanut La Real oli lopulta jokaisella osa-alueella muutaman askeleen edellä.

Iñigo Martínez vei kulmasta Real Sociedadin johtoon jo kuuden minuutin jälkeen. Jaime Mata kuitenkin tasoitti kamppailun viitisen minuuttia myöhemmin ja osuma löi välitöntä uskoa kotikannattajille Valladolidin pienoisista yllätysmahdollisuuksista.

Toisella jaksolla kuitenkin ykköskokoonpanollaan pelannut La Real sinetöi ottelun, sillä baskit onnistuivat kahdesti maalinteossa vajaan kymmenen minuutin aikana. Kummastakin täysosumasta vastasi Juanmi. Kolme vierasmaalia tarkoittavat käytännössä sitä, että Valladolidin tarina tämän vuoden Copassa on päättymäisillään.

Las Palmas menetti kahden maalin johdon Huescassa

Las Palmas on ollut monien huulilla alkukauden aikana, sillä kanarialaiset ovat pelanneet kaunista jalkapalloa läpi kuluvan kauden ja tuloksetkin ovat olleet varsin positiivisia. Myös itse peli näytti tänään positiiviselta nimenomaan vieraiden kannalta, kun Las Palmas oli jo kahden maalin johtoasemassa Huescan vieraana.

Asdrubál Padrón vei Las Palmasin pilkusta johtoon ottelun alussa ja toisella jaksolla Hernán Santana kasvatti vieraiden johtoa kahteen. Sitten alkoi kuitenkin Huescan huima kiri, mikä lopulta kesti vain kuusi minuuttia. Siinä ajassa Segundaa pelaava seura oli iskenyt yhtäkkiä jo kaksi maalia ja Las Palmasin pelaajat katsoivat epäuskoisina toisiaan. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja se merkkaa sitä, että Huesca pääsee varsin hyvistä asemista toiseen osaan.

Las Palmas onnistui kuitenkin kahdesti tekemään vierasmaalin, jonka takia saarelaiset ovat suosikkeja jatkamaan seuraavalle kierrokselle.

No Toquero no party – Alavés murskasi Násticin vieraskentällä

Ehkä illan yllättävin tulos nähtiin Tarragonassa Kataloniassa. Alavés haki maukkaan ja todella ansaitun 3-0 vierasvoiton Násticista. Vielä absurdimman ottelusta teki se, että Alavésin kärki Toquero osui kahdesti ja siivitti edustamansa joukkueen todennäköisesti seuraavalle kierrokselle.

Mikä siinä on outoa? Toquero ei nimittäin todellakaan ole tunnettu maalintekijänä, vaikka onkin hyökkääjä. Toqueron maalitilastot ovat Espanjassa yleinen vitsin aihe, sillä 32-vuotias kärki edusti aikoinaan Athleticia yhdeksän kauden ajan ja pelasi kyseisellä ajanjaksolla yli 200 ottelua. Maaleja niissä syntyi vajaat kaksikymmentä, mikä on keskushyökkääjäksi varsin alhainen määrä.

Äskeisessä ottelussa Toquero oli kuitenkin tulessa. Kärjelle tutut puskumaalit saivat jatkoa vartin kohdalla kulmatilanteessa, kun Alavés teki illan ensimmäisensä. Toquero on nimittäin tehnyt yli puolet uransa maaleista päällä. Toquero ampui illan toisensa toisen jakson alussa, kun vitorialainen pääsi puolittaiseen läpiajoon. Laukaisu meni päin isäntien maalivahtia, mutta kimposi veräjänvartijasta maaliin. Kolmas maali oli varsin onnekas, sillä Christian Santos ohjasi pallon kädellään maaliin.

Puhtaan 3-0 vierasvoiton ansiosta Alavés on mitä todennäköisimmin ottanut riittävän askeleen jo nyt, joka riittää seuraavalle kierrokselle.