Hércules on tottunut pelaamaan Barcelonan reservijoukkueen kanssa samoja pelejä. Nyt kolmannen sarjaportaan joukkue pelasi Barcan edustusjoukkuetta vastaan – ja pelasikin hyvin.

Toki Barca oli pelissä vahvasti kakkosmiehistöllään. Avauksessa olleet toppari Borja López sekä keskikenttäpelaajat Carles Aleñá ja Àlex Carbonell debytoivat edustusjoukkueessa. Maalissa Jasper Cillessen pelasi kauden toisen ottelunsa ja oikean pakin tontilla Aleix Vidal pelasi ensimmäistä kertaa kahteen ja puoleen kuukauteen.

Mutta silti. Barcelonan kokoonpano oli varamiehisenäkin huomattavasti isäntiä kovempi. Ensimmäisellä jaksolla parhaat tilanteet loi kuitenkin Hércules.

Maalittoman avausjakson jälkeen Hércules siirtyi ansaitsemaansa johtoon. Kaksi Barcan pelaajaa ei onnistunut estämään keskitystä, Samuel Umtiti ei etutolpalla yltänyt palloon, ja Lucas Digne oli takatolpalla myöhässä. Kokenut David Mainz puttasi pelivälineen verkkoon.

Kotijoukkue sai nauttia johtoasemastaan vain kuusi minuuttia, kunnes 18-vuotias Aleñá laukoi kaukaa pallon takakulmaan. Osuma oli nuorukaiselle luonnollisesti uran ensimmäinen Barcan edustusjoukkueessa.

FC Barcelona

@FCBarcelona
⚽️ @Carlesale10 scores his first goal for the Barça first team #FCBLive #CopaFCB

Maalin jälkeen Luis Enrique tarjoili debyytit vielä kahdelle muullekin reservijoukkueen pelaajalle. Nili otettiin Umtitin ja Marc Cardona Aleñán tilalle.

Ottelun loppuvaiheilla Barcelona haki ahnaasti voittomaalia, muttei sitä onnistunut tekemään. Paras paikka siunaantui André Gomesille, jonka pusku suuntautui suoraan päin maalivahtia.

1-1-tasapelin myötä Barcelona joutuu pelaamaan toisen osaottelun tosissaan. Tasuri alasarjajoukkuetta vastaan ei ollut se paras mahdollinen tulos El Clásicon kenraaliharjoitukseksi.