Copa del Reyn neljännen kierroksen ensimmäisiä osia pelattiin ympäri Espanjaa myös keskiviikkona.

Illan tiimellyksessä nähtiin yksi pääsarjatason kamppailu, kun Granada ja Osasuna iskivät yhteen Andalusiassa. Granada voitti lopulta avausosan Jon Toralin osumalla lukemin 1-0 ja sarjajumbo otti tärkeän kiinnityksen jatkopaikkaan, sillä Osasuna ei saanut tehtyä vierasmaalia.

Voitto oli monessa merkityksessä Granadalle valtava, koska äskeinen voitto oli seuran koko kauden ensimmäinen. Joaquín Caparrós ei ole vieläkään avannut voittotiliään Osasunan peräsimessä – kaikki Caparrósin alaisuudessa pelatut ottelut ovat päättyneet tappioon.

Suuryllätys nähtiin myös Andalusiassa, kun Segundassa pelaava Córdoba voitti Málagan kotonaan pienoisessa Andalusian derbyssä lukemin 2-0. Voitto oli todellinen yllätys, sillä Málaga peluutti varsin kilpailukykyistä joukkuetta ja vieraat olivat suuria suosikkeja nappaamaan hyvän tuloksen ajatellen toista osaa.

Nyt kuitenkin Málagan jatkohaaveet kokivat ison kolauksen, sillä ilman vierasmaaleja jäänyt rantakaupunkisakki saa taistella tosissaan toisessa osassa kotonaan jatkopaikasta.

Celta sen sijaan piti tiukasti kiinni suosikin viitastaan Murciassa. Vigolaiset voittivat Murcian vieraissa Sergi Gómezin täysosumalla ja otti siten suuren askeleen kohti seuraavaa kierrosta. Toinen osa pelataan Vigossa noin kolmen viikon kuluttua ja silloin Murcia lähtee tekemään mahdottomasta mahdollista, sillä vahvana kotijoukkueena tunnettu Celta ei hävillä kotonaan taivu.

Atlético varmisti jatkopaikkansa

Illan maalijuhlat nähtiin Guijuelossa Salamancan maakunnassa. Atlético haki varsin maukkaan 6-0 vierasvoiton Guijuelosta ja jätti vajaalla pelanneet isäntänsä täysin ilman mahdollisuuksia oikeastaan läpi ottelun. Reservipitoisell joukkueella pelannut Atleti aloitti maalinteon noin puolen tunnin kohdalla. Yannick Carrasco hankki pilkun vieraille ja Saúl laukoi ammattiuransa ensimmäisestä pilkusta Atletin johtoon.

Juuri ennen puoliaikaa Sime Vrsaljko ampui Atleti-uransa avausmaalin komealla volleyllä – tilanne lähti Thomasin loistosyötöstä. Sitten alkoi tällä kaudella niin tuttu Carrasco-show. Belgi ampui Atletin kaksi seuraavaa maalia käytännössä nopeutensa ansiosta. Yksi läpiajosta ja yksi maalin edestä Saúlin syötöstä. Ángel Correa ja ammattilaisuransa avausosuman Atletin edustusjoukkueessa iskenyt Rober viimeistelivät loppulukemat tylysti lukemiin 6-0.

Toinen osa pelataan kolmen viikon päästä Madridissa ja kuten olettaa saattaa, niin kyseinen kamppailu on varsin kaukana kilpailullisesta jalkapallo-ottelusta.