Real Betisin peräsimestä muutama viikko sitten kenkää saanut Gus Poyet on löytänyt uuden työpaikan.

Nimittäin Shenhua on nimittänyt Poyetin uudeksi valmentajakseen kolmen vuoden sopimuksella. Viime kaudella neljänneksi Kiinan pääsarjassa yltänyt shangailaisryhmä on ennenkin luottanut espanjaa puhuviin valmentajiin, sillä esimerkiksi tunnettu espanjalaisvalmentaja Gregorio Manzano oli muutaman vuoden Shenhuan peräsimessä.

Poyetin alkukausi Betisissä oli varsin kaksijakoinen ja heikko odotuksiin nähden, joten potkut olivat jokaisella tasolla varsin odotetut. Uruguaylainen Poyet haukkui potkujen jälkeen seuran ilmapiirin pystyyn, mutta miten kiinalainen kulttuuri sopii 49-vuotiaalle valmentajalle?

Poyet tunnetaan parhaiten ajastaan pelaajana, jolloin hän pelasi hyökkäävänä keskikenttäpelaajana satoja otteluita Real Zaragozan riveissä voittaen useita mestaruuksia. Valmennusura ei ole ainakaan tähän asti lähtenyt samalla tavalla käyntiin.