Ennen 6.-7. joulukuuta pelattavaa Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierrosta 12 kuudestatoista pudotuspelijoukkueesta on jo selvillä. Näistä neljä on myös jo varmistanut lohkovoittonsa ja paikkansa pudotuspeliarvontojen ykköskorissa.

Varmoja lohkovoittajia ovat jo viiden ottelun jälkeen puhtaan pelin Atlético Madrid sekä Barcelona, Monaco ja Leicester. Lohkokakkosten koriin päätyvät puolestaan varmuudella Manchester City, Bayern München ja Bayer Leverkusen.

Yllämainittujen joukkueiden lisäksi jatkopaikkansa ovat jo varmistaneet PSG, Arsenal, Borussia Dortmund, Real Madrid ja Juventus, mutta näiden sijoitus lohkossa on vielä auki.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tunnetusti vastakkain ei arvota saman lohkon joukkueita eikä liioin samasta maasta tulevia joukkueita. Esim. Madridin derbyä ei voida nähdä neljännesvälierissä, vaikka Real jäisikin lohkonsa kakkoseksi.

Lohkovoittajien koriin: Atlético Madrid, Barcelona, Monaco, Leicester
Lohkokakkosten koriin: Manchester City, Bayern München, Bayer Leverkusen
Varmuudella jatkossa: PSG, Arsenal, Borussia Dortmund, Real Madrid, Juventus

Päätöskierrokselle lähdetään seuraavanlaisista asemista:

A-lohko: PSG on vahvasti kiinni lohkovoitossa ennen tasapisteissä olevaa Arsenalia, sillä keskinäisten vertailussa se sijoittuu Tykkimiesten edelle vierasmaalisäännöllä. Arsenal tarvitsisi siis lohkovoittoon pisteen tai kaksi PSG:tä enemmän. Arsenal pelaa joulukuussa FC Baselin vieraana ja PSG isännöi Ludogorets Razgradia. Ludogorets ja Basel pelaavat vielä Eurooppa-liigan pudotuspeleihin pääsystä. Tässä vertailussa bulgarialaiset ovat Baselin edellä niin ikään vierasmaalisäännöllä.

B-lohko: Lohkossa kolmantena olevalle Besiktasille keskiviikon nousu 0-3 -tappiosta tasapeliin teki todella hyvää. Voittamalla päätöskierroksella vailla panosta pelaavan Kiovan Dynamon vieraissa se on varmuudella jatkossa. Tasapelikin riittää Besiktasille, jos Napoli häviää päätösottelunsa. Napoli pelaa joulukuussa Benfican vieraana. Benfica-Napoli -ottelun voittaja jatkaa varmuudella pudotuspeleihin, ja Napoli varmuudella myös tasapelillä. Benfica hakee pelistä takuulla voittoa.

C-lohko: C-lohkon otteluista tuli keskiviikon tulosten myötä tyylipuhtaita ystävyysotteluita. Barcelonan ja Manchester Cityn takana Borussia Mönchengladbach jatkaa jo varmuudella Eurooppa-liigan pudotuspeleihin ja Celticin eurokausi on yhtä peliä vaille valmis.

D-lohko: Odotetusta Bayern München-Atlético -ottelusta tuli niin ikään pelkkä harjoituspeli, jossa sopii kokeilla erilaisia kokoonpanoja. PSV Eindhoven sen sijaan pelaa tosissaan Rostovia vastaan, sillä kotivoitolla PSV ohittaa venäläiset ja pääsee Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

E-lohko: Mestarien liigan suhteen ei lohkossa enää jännitettävää ole (Monaco ja Leverkusen jatkoon), mutta Eurooppa-liigassa jatkaja on yhä auki. Paikka menee Tottenhamille, jos se saavuttaa kotipelissään TsSKA Moskovaa vastaan vähintään tasapelin. Vierasvoitolla moskovalaiset jatkoon.

F-lohko: F-lohkon päätöskierroksella on tarjolla melkoinen herkkupala, sillä viimeisessä ottelussa Borussia Dortmund matkustaa Santiago Bernabeulle Real Madridin vieraaksi. Panoksena on lohkovoitto. Voitolla Real juhlii lohkon ykköspaikkaa, mutta Dortmundille riittää tasapelikin. Legia Varsova hakee Sporting Lissabonista kotivoittoa, joka nostaisi sen portugalilaisten ohi Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

G-lohko: Leicester ja Club Brugge ovat päätöskierroksella vailla panosta, mutta näiden vastustajat pelaavat takuulla täysin tosissaan. Lohkon kakkospaikalla olevalla Portolla on 8 pistettä ja kolmosella FC Kööpenhaminalla 6. Jos tanskalaisseura hakee Belgiasta voiton, eikä Porto kaada kotonaan Leicesteriä, menee Kööpenhamina Mestarien liigan pudotuspeleihin ja Porton on tyytyminen Eurooppa-liigaan. Muilla tuloksilla jatkoasetelma menee päinvastoin.

H-lohko: Juventus on jo varmasti jatkossa ja jo varma lohkovoittajakin, ellei se sitten pupella täysin käsittämättömästi kotikentällään pisteautomaatti Dinamo Zagrebia vastaan. Toinen jatkopaikka sen sijaan ratkaistaan Sevillan ja Lyonin kesken. Jotta Lyon etenee jatkoon, on sen voitettava kotikentällään Sevilla vähintään kahden maalin erolla. Tasapeli tai yhden maalin tappiokin riittää Eurooppa-liigaa viime vuodet dominoineen Sevillan jatkoon vaihtelun vuoksi Mestarien liigan pudotuspeleissä.