Gareth Bale alkaa olla maailman absoluuttisella huipulla.

Real Madridin hyökkääjä ei ole vielä voittanut Ballon d’Oria. Ehkei se tapahdu tänäkään vuonna, mutta koko ajan Bale alkaa olla lähempänä.

Realissa Bale on paukuttanut 138 ottelussa tehot 65+50. Walesin maajoukkuetta hän on kannattellut tehoillaan. 65 ottelussa on syntynyt 26 täysosumaa. Maan kaikkien aikojen paras maalitykki Ian Rush on enää kahden osuman päässä.

– Mielestäni hän kehittyy koko ajan, Walesin maajoukkueen päävalmentaja Chris Coleman sanoi Sky Sportsin Monday Night Football –ohjelmassa.

– Hän on pelannut fantastiset kaksi tai kolme vuotta, hän on tehnyt uskomattomia maaleja. Jos hän ei ole maailma paras, todennäköisesti vain yksi on hänen edellään.

Coleman ei kertonut, tarkoittiki hän kenties Cristiano Ronaldoa, Lionel Messiä tai jotakuta muuta.

Walesin maajoukkueessa Coleman on onnistunut saamaan maan kaksi suurinta pelaajaa – Balen ja Aaron Ramseyn – pelaamaan hyvin yhteen koko joukkueen eduksi.

– Hän (Bale) pelaa fantastisesti Aaron Ramseyn kanssa. Joka kerta kun hän pukee punaisen paidan päälleen, hän syttyy liekkiin. Hänestä tulee Walesin historian paras maalintekijä, ja hän on fantastinen roolimalli.

– Hän on aina ollut vahva juoksija – atleetti, oikea kone. On vain ajan kysymys, milloin hän ohittaa kaikki muut Britannian parhaana vientituotteena.