Upeaa kapteeniutta kesän EM-finaalin tuoksinassa esittänyt Cristiano Ronaldo on palannut mestaruustaistelun tuoksinaan France Footballin haastattelussa. Hauskana anekdoottina portugalilainen kertoo myös siitä, kuinka hän tapasi vastapuolen ykköstähden Antoine Griezmannin pian finaalin jälkeen miesten lomailtua samassa kaupungissa.

– Olin pian loppuottelun jälkeen lomalla Miamissa, ja Antoine Griezmann sattui ruokailemaan samassa ravintolassa kihlattunsa kanssa. Antoine käveli pöytäni luo ja sanoi ilkikurisesti hymyillen: ”Cristiano, minä vihaan sinua”.

Henkilökohtaisella tasolla Atlético Madridin Griezmannin EM-turnaus oli täysosuma, sillä hän voitti maalikuninkuuden lisäksi kisojen parhaan pelaajan palkinnon. Euroopanmestaruus olisi selkeästi kuitenkin ollut enemmän miehen mieleen.

Cristiano Ronaldon mukaan selvänä suosikkina finaaliin lähtenyt Ranska hävisi loppuottelun nimenomaan asenteellisella tasolla. Portugali ei pelannut ilotulitusjalkapalloa, mutta sillä oli mestaruuden vaatimaa nöyryyttä.

– Olen vakuuttunut siitä, tyyneys oli kaiken avaintekijä. Me hyödyimme siitä, ettemme olleet suosikkeja.

– Kun lämmittelimme ennen peliä, ranskalaiset näyttivät minusta liian rentoutuneilta. He hymyilivät paljon. Kyllä ennen peliä hymyillä saa, mutta he näyttivät todella iloisilta. Ranskalaiset kai luulivat voittavansa helposti. Tai ainakin me saimme sellaisen vaikutelman, Ronaldo muistelee finaalia.

Kuten tunnettua, Cristiano Ronaldo loukkaantui kesken loppuottelun ja sai tyytyä kannustamaan joukkuettaan kentän laidalta. Vaikka tarina saikin Realin tähden kannalta onnellisen lopun, oli pettymys kesken ottelun raju.

– Menin pukukoppiin pyytämään lääkäriltä nopeaa diagnoosia. Itkin, koska luulin vamman olevan vakava, mutta lääkäri rauhoitteli minua nopeasti. Jatkoin silti itkemistä.