La Ligassa palattiin tositoimiin maajoukkuetauon jäljiltä. Barcelonalle paluu ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä joukkue jäi maalittomaan tasapeliin Málagaa vastaan.

Barca sai pelata noin 25 minuuttia ylivoimalla, muttei onnistunut murtamaan andalusialaisten bussia.

Barcelona sai huonoja uutisia jo pelin alla. Mystiset vatsavaivat kiusasivat taas Lionel Messiä, joka ei pystynyt osallistumaan koko peliin. Kun samalla Luis Suárez joutui huilaamaan ottelun pelikiellon vuoksi, Barcan hyökkäystrio oli kaukana totutusta.

FC Barcelona

@FCBarcelona
[BREAKING NEWS] Leo #Messi is unwell with vomiting and will not be available for today's game #FCBLive

0 - Since Luis Suárez made his first La Liga appearance for Barcelona, he and Messi had never missed the same La Liga game. Challenge

Messi-uutisen vastapainoksi Sergio Busquets oli alkuvihellyksen hetkellä juhlittu sankari, sillä ottelu oli hänelle 400:s Barca-nutussa.

Carlos Kamenin torjunnat

Ja sitten itse peliin. Barcelona oli avata maalihanat jo 12 minuutin kohdalla. Gerard Piqué pääsi yrittämään maalintekoa – Barcelonaa vastaan usein erinomaisesti pelannut Málaga-maalivahti Carlos Kameni torjui.

Puolen tunnin kohdalla kotijoukkueen maali oli jo hyvin lähellä. Pallo pelattiin vasemmalta puolelta kohti päätyrajaa, mistä se käännettiin pilkun tuntumaan. Rafinha laukoi suoraan syötöstä, mutta Kameni venyi hyvään reaktiotorjuntaan.

Vastaavalla tavalla Barca haki maalia hiukan ennen taukoa. Pallo vasempaan laitaan Lucas Dignelle, joka käänsi takaviistoon Busquetsille. Päivänsankarin sisäsyrjälaukaus karkasi kuitenkin yli maalin.

Ylipäätään avausjakso oli hyvin yksipuolinen. Isännät pitivät palloa 82-prosenttisesti ja voittivat laukaukset 12-2. Montaa hyvää maalipaikkaa ei kuitenkaan nähty, kiitos Málagan tiiviin keskustan puolustamisen.

Ylivoimakaan ei auta

Toisen puoliajan alussa Barcelona onnistui pelaamaan pallon kymppialueelle Rafinhan jalkaan. Brasilialainen tarjoili pelivälineen puolustuksen selustaan kohti Denis Suárezia. Neymar meni kuitenkin väliin ja yritti puskea nostoa maaliin – ei onnistunut.

Muutamaa minuuttia myöhemmin oli Málagan vuoro olla hyvin lähellä. Barca-maalivahti Marc-André ter Stegen epäonnistui vastaantulossaan, ja Juankar pääsi kiertämään saksalaisen. Edessä oli jotakuinkin tyhjä maali, mutta maalintekoyritys painui sivuverkkoon.

Barcelonalla oli suuria ongelmia murtaa vierasjoukkueen bussia. Urakka periaatteessa helpottui 68. minuutilla, kun Diego Llorente rappasi rajusti Neymaria. Armoa ei annettu, vaan Real Madridista lainattu puolustaja suoralla punaisella ulos.

Ylivoimatilanteesta huolimatta kotijoukkue ei onnistunut toisteisesti pelaamaan palloa kymppialueelle. Viimeiseksi reiluksi kymmeneksi minuutiksi Barcan valmennusjohto otti tutun b-suunnitelman käyttöönsä: Piqué ylös.

Toppari onnistuikin aiheuttamaan hieman hämminkiä Málaga-puolustuksessa. Yhdestä sellaisesta tilanteesta oli seurauksena kulmapotku, jonka Ivan Rakitic nikkasi hiuksenhienosti ohi maalin.

Carlos Kameni nousee esiin

Ottelun lopussa Kameni masensi Barcelonan totaalisesti. Ensin hän pelasi minuuttitolkulla aikaa kellosta pois. Lisäajan neljännellä minuutilla Sergi Roberto tarjoili hienon pallon Neymarille, jonka puskun eteen Kameni onnistui jotenkin itsensä venyttämään.

Pari muutakin málagalaista teki dramaattista kuolemaa kentän pinnassa, mikä raivostutti Barca-leiriä entisestään. Erotuomari antoi ajanpeluun vuoksi peräti kahdeksan minuuttia lisäaikaa, vaikka alun perin sitä piti pelata vain neljän minuutin verran. Se taas raivostutti Málaga-leirin. Juankar protestoi niin voimakkaasti, että hänet ajettiin lisäajan lopussa suoralla punaisella ulos.

Lopulta pilli soi, tulos 0-0.

Tasapelin myötä Barcelona nousi sarjataulukossa pisteen päähän Real Madridista, mutta hukkasi mahdollisuutensa kärkipaikkaan. Real pelaa myöhemmin illalla odotetun Madridin derbyn Atléticoa vastaan.