Barcelona julkisti keskiviikkona uuden nelivuotisen paitasponsorisopimuksen japanilaisen elektroniikkajätin Rakutenin kanssa. Sopimuksen taloudellinen arvo on todella merkittävä, sillä Barcelona saa Rakutenilta vuosittain 55 miljoonaa euroa ja mahdolliset menestysbonukset päälle. Aiemmalta paitasponsoriltaan Qatar Airwaysilta Barcelona sai vuosittain n. 33 miljoonaa euroa.

Espanjalainen AS-lehti on julkistanut top 10 -listan jalkapallomaailman arvokkaimmista paitasponsorisopimuksista. Barcelona harppasi Rakuten-diilillään saman tien listan kakkoseksi. Ykkösenä on kuitenkin edelleen selvällä erolla Manchester United, jolle yhdysvaltalainen autovalmistaja Chevrolet maksaa vuosittain 71 miljoonaa euroa.

1. Manchester United (Chevrolet), 71 miljoonaa euroa
2. Barcelona (Rakuten), 55 miljoonaa euroa (+ bonukset)
3. Chelsea (Yokohama Tyres), 55 miljoonaa euroa
4. Arsenal (Fly Emirates), 40 miljoonaa euroa
5. Bayern München (Telekom), 33 miljoonaa euroa
6. Real Madrid (Fly Emirates), 32 miljoonaa euroa
7. Paris Saint Germain (Fly Emirates), 28 miljoonaa euroa
8. Manchester City (Etihad Airways), 27 miljoonaa euroa
9. Liverpool (Standard Chartered), 27 miljoonaa euroa
10. Tottenham (AIA), 21 miljoonaa euroa

La Ligasta kärkikymppiin mahtuu Barcelonan lisäksi vain Real Madrid, joka löytyy listan sijalta kuusi.

Kärkikymmenikkö on tukevasti aasialaisissa käsissä, sillä vain kolme kymmenestä paitasponsorista tulee Aasian ulkopuolelta. Ainoat eurooppalaiset top 10:ssä ovat Bayern Müncheniä sponsoroiva saksalainen teleliikenneyhtiö Telekom ja Liverpoolin paitasponsori, monikansallinen pankki Standard Chartered, jonka kotipaikka on Englannissa. Huomiota herättää sekin, että lentoyhtiö Fly Emirates sponsoroi peräti kolmea listan seuraa: Arsenalia, Real Madridia ja Paris Saint Germainia.