Barcelonassa mietitään hyvin vakavasti uusia pelaajahankintoja, mikäli alueen lehdistöä on uskominen.

Pitkään on puhuttu oikean pakin tontista. Mundo Deportivon tietojen mukaan se on edelleen pelipaikka, jolle kaavaillaan kiireellisintä vahvistusta. Tällä hetkellä keskikenttäpelaajan koulutuksen saanut Sergi Roberto on Barcan ainoa varsinainen oikea pakki. Aleix Vidalilla ei tiettävästi ole minkäänlaista tulevaisuutta seurassa.

MD ja Sport ovat olleet yksimielisiä siitä, että Valencian João Cancelo, 22, on ykkösvaihtoehto Roberton kirittäjäksi. Haaste on siinä, että Valencia ei tiettävästi halua luopua Cancelosta – ainakaan tammikuussa. Barcelona taas haluaa tuoda oikean pakin sisään jo vuodenvaihteen jälkeen. Siksi kyseeseen saattaa tulla hyvin lyhytaikainen (kevään mittainen) vaihtoehto. Se voisi MD:n mukaan olla Juventuksen Stephan Lichtsteiner, 32, tai Shakhtar Donetskin Darijo Srna, 34.

Jos ei Valencia suostu myymään Canceloa ensi kesänäkään, Barcan urheilutoimenjohtaja Robert Fernández pyrkii MD:n mukaan hankkimaan seuraan Celta Vigon 22-vuotiaan Jonny Castron. Muita nuoria tai nuorehkoja vaihtoehtoja ovat Monacon Fabinho, 23, Atléticosta Alavésiin lainattu Theo Hernández, 19, Monacon Almamy Touré, 20, Sassuolon Pol Lirola, 19 ja Benfican Nélson Semedo, 22.

Toppariosasto vanhenee

Toinen pelipaikka, joka kaipaa päivitystä, on keskuspuolustus. 23-vuotias Samuel Umtiti hankittiin viime kesänä, mutta hän on joukkueen ainoa nuoremman polven toppari. Gerard Piqué täyttää helmikuussa 30 vuotta, ja Javier Mascherano on ensi kesänä 33-vuotias. Jérémy Mathieu täytti pari viikkoa sitten 33.

Ihannetilanteessa Fernández saisi houkuteltua Barcelonaan PSG:n Marquinhosin, Bayern Münchenin David Alaban tai Athletic Bilbaon Aymeric Laporten. Kolmikosta jokainen pystyisi saman tien pelaamaan avauksessa, mutta kukaan ei välttämättä ole saatavilla.

Realistisempaa on hakea vahvistusta tuntemattomammalta osastolta. Barcalla on varmuudella jo yhteen toppariin osto-optio. Fluminensen Marlos Santos pelaa tällä hetkellä lainalla Barca B:ssä. 21-vuotiaan brasilialaisen sopimus päättyy kauden lopussa, jolloin Barcelonan on päätettävä, aktivoidaanko osto-optio. MD:n mukaan Barcelonalla on osto-optio myös Palmeirasin Yerry Minaan, 22.

Muita nuoria vaihtoehtoja Barcan listalla ovat MD:n tietojen mukaan Ajaxin Davinson Sánchez, 20, Atléticon Lucas Hernández, 20, Ajaxin Matthijs de Ligt, 17 ja Athletic Bilbaon Yeray Álvarez, 21.

Sergio Busquetsille tuuraaja

Kolmas pelipaikka, jota Barcassa halutaan vahvistaa, löytyy keskikentän pohjalta. Sergio Busquets on edelleen ainoa mitat täyttävä pivote, vaikka Luis Enrique on peluuttanyt kyseisellä paikalla myös Ivan Rakiticia ja André Gomesia. Robertoa voisi periaatteessa Busquetsin tuuraajana käyttää, mutta häntä tarvitaan enemmän oikeana pakkina. Nuori Sergi Samper taas pelaa kauden loppuun lainalla Granadassa.

Markkinoilta haettavista vaihtoehdoista ykkönen on MD:n mukaan Sevillan Steven N’Zonzi. On epätodennäköistä, että Sevilla haluaa luopua 196-senttisestä katiskamiehestään, jolle seura on pyrkinyt sorvaamaan jatkosopimusta.

MD:n tietojen mukaan muut nimet Fernándezin listalla ovat Borussia Dortmundin Julian Weigl, 21, Bayern Münchenin Joshua Kimmich, 21, Ajaxin Riechedly Bazoer, 20 ja Boca Juniorsin Sebastián Pérez, 23.