Entinen Irlannin maajoukkuepelaaja ja Liverpoolissa uransa parhaat vuodet pelannut keskuspuolustaja Phil Babb on muistellut yhteisiä harjoituksia Cristiano Ronaldon uran alkutaipaleella. Babb pelasi yhdessä Real Madridin supertähden kanssa Sporting Lissabonissa vuosina 2000-2002, jolloin Ronaldo vasta teki tuloaan jalkapallomaailman tietoisuuteen.

– Muistan, kun hän tuli pukuhuoneeseen. Hän oli tosi laiha ja hänellä oli massiivinen moppitukka, Babb aloittaa.

– Harjoittelimme yksi vastaan yksi -tilanteita, ja kaikki hyökkääjät tulivat vuorotellen meitä puolustajia kohti. Hän lähestyi minua, harppasi pallon yli kerran, toisen kerran ja kolmannen kerran, meni ohitseni ja ampui pallon yläkulmaan. Kaikki pelikaverit alkoivat nauraa minulle.

Toista tilaisuutta Babb ei aikonut Ronaldolle antaa.

– Kun hän tuli uudestaan ja alkoi taas tehdä harhautuksiaan kerran ja toisen kerran, nostin käsivarteni ja tyrmäsin hänet. Hän putosi maahan typertyneenä. Lähestyin häntä ja sanoin: ”Ei enää ikinä”.

– Toisin sanoen minulla oli valtavan suuri vaikutus hänen uraansa. Ei liene tarpeen edes sanoa, että sen jälkeen hän vaihtoi kentän toiseen laitaan jatkamaan harjoituksia, Babb naurahtaa Sky Sportsin Fantasy Footballin videohaastattelussa.

Cristiano Ronaldo oli tapauksen sattuessa 15-16 -vuotias. Kun hän nousi Sportingin ykkösjoukkueeseen 17-vuotiaana vuonna 2002, ei Babb enää seurassa pelannut.

Koko haastattelun voi katsoa alta:

PL Predictions

@SkySportsPLP
Ex @LFC man Phil Babb on his time at @Sporting_CP and dealing with a young @Cristiano. We are on @SkySports 3 and available on demand! #CR7