Real Madrid ja Bayern München ovat marraskuussa liikkeellä hyvän asian puolesta. Molemmat joukkueet pelaavat tässä kuussa yhden ottelun kierrätysmuovista tehdyissä peliasuissa. Peliasut on joukkueille valmistanut Adidas yhteistyössä valtameria suojelevan järjestön Parleyn kanssa.

Joukkueiden pelivaatteet on tehty Malediivien rannikolle ajautuneesta valtamerissä ajelehtivasta muovista. Kampanjan tarkoituksena on levittää tietoisuutta valtamerten saastumisesta ja merten suojelun tärkeydestä.

Real Madrid Info ³⁵

@RMadridInfo
Real Madrid will wear a kit made of recycled plastic found in the ocean made by Parley for Adidas to raise awareness for ocean pollution.

Real Madrid pukeutuu ympäristöystävälliseen kokovalkoiseen peliasuunsa ottelussa Sporting Gijónia vastaan 26. marraskuuta ja Bayern München tämän viikonlopun Hoffenheim-pelissä. Kummankin peliasut on tehty sataprosenttisesti valtamerten jätteestä, ja niiden väitetään olevan ensimmäiset laatuaan. Seurojen ja paitavalmistajat tunnusmerkit ovat näkyvillä, mutta yhteisymmärryksessä on sovittu, etteivät logot näy kokonaan, jotta paidat ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä.

– Valtameri on lähellä sydäntäni, sillä kasvoin Rio de Janeirossa, ja minulla on paljon lapsuusmuistoja rannalla pelaamisesta, Real Madridin paitamalli Marcelo sanoo Daily Mailin uutisessa.

– Hengitämme joka sekunti valtameriltä tulevaa ilmaa, ja on tärkeää suojella meriä kaikin mahdollisin tavoin. Kierrätysmateriaalista tehdyssä peliasussa pelaaminen on loistava tilaisuus levittää tietoisuutta merien suojelemisen tärkeydestä, Bayern Münchenin keskikenttäpelaaja Xabi Alonso täydentää.

Adidas suunnittelee valmistavansa ensi vuonna miljoona kenkäparia valtameristä nostetusta muovista. Niiden tekoon käytetään ainakin 11 miljoonaa rannikolle ajautunutta muovipulloa.