Real Sociedadissa seuralegendan viittaa harteillaan jo pidemmän aikaa kantanut Xabi Prieto yllätti monet, sillä baski väläytteli Marcalle mahdollisesti lopettavansa ammattilaisuransa kauden päättyessä.

33-vuotias Prieto on La Realin kasvatti ja on edustanut vain ja ainoastaan kasvattiseuraansa urallaan – edustusjoukkueessa neljäntoista kauden ajan. Prieto teki viisi vuotta sitten Real Sociedadin kanssa jatkosopimuksen, joka päättyy ensi kesänä.

– Olen sanonut jo pitkään, että harkitsen urani lopettamista sopimukseni päättyessä ja ajattelen vieläkin samoin. Olen ollut tässä seurassa jo todella pitkään ja joskus sitä ajattelee, että mitä jos seuraava vuosi olisi viimeinen. Haluan kauden loppuessa katsoa fyysistä ja henkistä kuntoani – sitten päätän mitä teen.

Prieto on nähnyt Real Sociedadissa jalkapallon hienot ja surulliset hetket, sillä konkari on pelannut seuran paidassa Mestarien liigaa, tippunut pääsarjasta ja noussut sinne takaisin.