Mestarien liiga jatkuu tänään lohkovaiheen neljännen kierroksen otteluilla. La Liga -joukkueista tulessa ovat Barcelona ja Atlético Madrid.

Barcan vastustaja on kovaa luokkaa, sillä joukkue kohtaa vieraissa Manchester Cityn. Parin viikon takainen kohtaaminen päättyi katalaanien 4-0-voittoon, mutta se voidaan tässä kohtaa unohtaa. Barcelona pelasi noin 40 minuuttia ylivoimalla, kiitos Claudio Bravon hölmöilyn. Nyt luvassa on tuloksellisesti todennäköisesti huomattavasti tasaisempi ottelu.

Pelillisesti joukkueet olivat suht tasaväkisiä edellisessä kohtaamisessa (ulosajoon saakka). Tuloksenteossa merkittävin ero oli se, että Barca viimeisteli paikoistaan selvästi paremmalla prosentilla. Se on samalla joukkueiden välinen karu totuus: Barcan materiaali on yksinkertaisesti parempi.

On mielenkiintoista nähdä, millaisilla pelisuunnitelmilla Pep Guardiola ja Luis Enrique otteluun lähtevät. City on kerännyt kolmesta ottelusta vain neljä pistettä, joten sen on pikku hiljaa pakko saada pisteitä ihan jo pudotuspeleihin pääsyä ajatellen. Yhdeksän pistettä keränneelle Barcalle taas tärkeintä on välttää tappio. Jos se sen onnistuu tekemään, lohkovoitto alkaa olla sinettiä vaille varma.

Kertoimet (Mr Green): 2.90-3.65-2.45

Atlético Madridilla rotaation paikka

Atléticon juna puksuttaa tasaisen tappavaa tahtia. Kolme ottelua, kolme voittoa, kukin lukemin 1-0. Enempää ei tarvita, ja kun kyse on Atletista, juurikin 1-0-tyyppiset voitot tuovat suurimman mahdollisen ilon.

Tänä iltana Atleti isännöi Rostovia. Lähtökohtaisesti vastassa on selvästi heikompi joukkue. Nyt Diego Simeonella on mahdollisuus antaa lepoa paljon urakoineille ja heittää kentälle vähemmälle peliajalle jääneitä. Esimerkiksi puolikuntoinen Kévin Gameiro on syytä jättää parantelemaan polvivaivaansa.

Näillä näkymin Rostovilla tekee tiukkaa jopa saada paria maalipaikkaa illan pelissä. Edellisessä kohtaamisessa maalintekoyritykset kirjattiin Atletin hyväksi 15-3.

Kertoimet (Mr Green): 1.14-9.20-25.00

Mestarien liiga tiistaina

Besiktas-Napoli klo 19.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Atlético Madrid-Rostov klo 21.45 (Viasat Hockey, Viaplay)
Basel-PSG klo 21.45 (Viaplay)
Benfica-Kiovan Dynamo klo 21.45 (Viaplay)
Ludogorets-Arsenal klo 21.45 (Viasat Sport, Viaplay)
Manchester City-Barcelona klo 21.45 (Yle TV2, Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Borussia Mönchengladbach-Celtic klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
PSV-Bayern München klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)