Barcelona esittää, että urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen (CAS) tulee avata kurinpitotoimet La Ligan puheenjohtajaa Javier Tebasia ja liiton komitean jäseniä vastaan.

Katalonialaisseuran mukaan he ovat antaneet Barcelonan pelaajia koskevia lausuntoja, joita ei voi hyväksyä. Pelaajien päälle heitettiin muovipullo viime viikonlopun Valencia-ottelun yhteydessä.

Barcelona on yhteydessä Espanjan urheiluministeriin Miguel Cardenaliin ja sanoo, ettei Tebas nauti enää tästä hetkestä eteenpäin seuran luottamusta.

Tebas totesi aiemmin Barcelonan pelaajien tehneen sellaista, mistä ”hän ei pitänyt” (lue lisää täältä). Saman linjan otti liiton kurinpitokomitea.

– Joidenkin Barcelonan pelaajien käytös asettaa heidät itsensä naurunalaisiksi, komitean tiedotteessa sanottiin.

– Sitä ei pidä jättää huomiotta, että juhliessaan maalia jotkut Barcelonan pelaajat tekivät tiettyjä eleitä Valencian kannattajien suuntaan. Se ei ollut esimerkillistä käytöstä, miten jotkut pelaajat näyttelivät, että pullo olisi osunut heihin.

Barcelona voitti ottelun 3–2 Lionel Messin viime hetken rangaistuspotkumaalilla.

FC Barcelona

@FCBarcelona
FC Barcelona asks Administrative Court of Sport to take action against Javier Tebas and the Competition Committee: ow.ly/ERrP305B246