Espanyol nousi ilmiömäisesti tasapeliin kotikentällään Eibaria vastaan. Uutisoimme ensimmäisen jakson jälkeen, että Eibar oli menossa jo varmaan vierasvoittoon, mutta niin vain Pericot taistelivat itsensä tasoihin. Mikä tekee siitä erikoista? Se, että tasoitusmaali syntyi lisäajalla Espanyolin pelatessa vajaamiehisenä.

Ensimmäinen jakso oli täysin vierasjoukkueen, kun Eibar onnistui käytännössä jokaisesta maalipaikastaan ja isännät tuskailivat heikon viimeistelyn kanssa. Toiselle jaksolle Espanyol lähti täysin uudella mentaliteetilla ja se tuottikin tulosta, kun toista puoliskoa oli pelattu vartti.

Hernán Pérez kavensi aluksi todella komealla kaukolaukauksella noin 25 metristä. Kymmenen minuuttia myöhemmin kotiyleisö alkoi jo uskoa ihmeeseen, kun Pablo Piatti pääsi tuikkaamaan pallon verkkoon maalin edestä. Hieman ennen loppua Espanyol sai lunta tupaan, kun Felipe Caicedo sai toisen keltaisen korttinsa hieman kyseenalaisesta tilanteesta ja isännät joutuivat pelaamaan lopun vajaamiehisenä.

Koko toisen jakson aikaa pelannut Eibar koki suuren romahduksen lisäajan viimeisellä minuutilla. Espanyolin brasilialaiskärki Leo Baptistão sai hieman onnekkaasti pallon hyökkäyskolmanneksella ja eteni kahteenkymmenen metriin laukoen pallon maata pitkin vastustamattomasti tolpan juureen.

Juhliin räjähtänyt kotiyleisö sai siten varsin pikaisen mielenalamuutoksen suorastaan järkyttävän avausjakson jälkeen. Espanyolin peli oli todella kaksijakoista, koska ensimmäinen puoliaika oli varmasti koko alkukauden huonoin, mutta toinen puolisko olikin sitten heittämällä paras. Espanyol nousi tasapelipisteen ansiosta kuudenneksitoista, mutta Deportivolla ja Sportingilla on mahdollisuus nousta katalaanien ohi sarjataulukossa tämän viikonlopun aikana.

Espanyol-Eibar 3-3
0-1 Sergi Enrich (23.)
0-2 Diego Reyes (oma maali) (27.)
0-3 Kike (44.)
1-3 Hernán Pérez (61.)
2-3 Pablo Piatti (73)
3-3 Leo Baptistão (92.)