Barcelona voitti Valencian Mestallalla lukemin 3-2. Vieraiden voittomaali syntyi lisäajalla pilkusta.

Ottelu alkoi vieraiden kannalta äärimmäisen ikävästi, kun Barcelonan Andrés Iniesta loukkaantui vakavasti vartin jälkeen. Hieman kyseisen loukkaantumisen jälkeen Barcelona onnistui maalinteossa Leo Messin muodossa. Argentiinalainen pääsi laukomaan boksin rajalta ja hidastuksien mukaan paitsiossa ollut Luis Suárez häiritsi samalla Valencia-vahti Diego Alvesin näköpiiriä hyppimällä brasilialaisen edessä. Maali oli Messin kauden yhdestoista.

Johtomaalin jälkeen Valencia ryhdistäytyi huomattavasti ja lepakot pääsivät jatkuvasti vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Erotuomarina toiminut Undiano Mallenco sai valtavaa kritiikkiä ensimmäisen jakson vihellyksistään, koska esimerkiksi puolittaiseen läpiajoon päässyt Rodrigo kaadettiin Samuel Umtitin toimesta ilman kontaktia palloon, mutta baskituomari ei päättänyt viheltää tilanteesta rangaistuspotkua.

Valencia tuli takaisin peliin toisella jaksolla, kun ensimmäistä kotipeliään valmentanut Césare Prandelli oli saanut joukkueeseensa täysin uudenlaisen latingin ja se näkyi kentällä. Kentälle vaihdettu Munir El Haddadi tasoitti kamppailun toisen jakson viidennellä minuutilla. Munir saapui Valenciaan elokuun lopussa Barcelonasta lainasopimuksen turvin ja siten onnistui maalinteossa omistajiaan vastaan.

Vain hetkeä myöhemmin Rodrigo vei maalin edestä Valencian kotijohtoon ja pelin kuva muuttui täysin. Valencia pelasi itseluottamuksella ja uskalsi myös avata peliään, mutta samalla pystyi pitämään Barcelonan hyökkäyspään tähdet pimennossa. Barcelona onnistui kuitenkin tasoitusosuman jälkeen hallitsemaan pelitilanteita Valencian puoliskolla ja saikin lopulta luotua vaarallisia maalintekotilanteita Alvesin maalille.

Luis Suárez onnistui kuitenkin tasoittamaan kamppailun kulman jälkitilanteesta komealla vedolla takakulmaan. Ottelun viime hetkillä Valencia sai muutaman loistomaalipaikan vastahyökkäyksien ansiosta, mutta kentälle vaihdettu Santi Mina epäonnistui täysin viimeisissä ratkaisuissaan. Pelillisesti Valencia ei jäänyt kauas Barcelonan tasosta, mutta loppujen lopuksi vierailijoiden tasaisuus ja tulosvarmuus oli liikaa isännille – nimenomaa pelillisesti.

Lisäajan viimeisellä minuutilla Barcelonalle vihellettiin pilkku, joka oli täysin ansaittu, koska loisto-ottelun pelannut Aymen Abdennour taklasi Suárezia suoraan jaloille ilman pallokontaktia. Messi viimeisteli voitto-osuman varmasti pelivälineen tolpan juureen.

Barcelona nousi voittonsa ansiosta sarjakärkeen, mutta todennäköisesti vain hetkeksi, sillä Real Madrid, Atlético ja Sevilla pelaavat vielä myöhemmin.

Valencia-Barcelona 2-3
0-1 Leo Messi (22.)
1-1 Munir (51.)
2-1 Rodrigo (56.)
2-2 Luis Suárez (62.)
2-3 Messi (94.)