Barcelona otti Mestarien liigassa tärkeän päänahan murskattuaan Manchester Cityn näytöstyyliin Katalonialaisjätti oli kaikilla osa-alueilla parempi ja murskasi englantilaisvieraansa 4-0-numeroin.

Ottelun käännekohta nähtiin toisen jakson alussa, kun City-vahti Bravo törttöili itselleen hölmön ulosajon entistä seuraansa vastaan. Vähemmän yllättävästi Barcelonan sankariksi nousi hattutempun takonut argentiinalaistaituri Lionel Messi.

Jobin postia heti alkutahdeilla

Barcelona sai ottelulle ikävän alun jouduttuaan vaihtamaan jo avauskympin jälkeen. Takareitensa loukanneen Jordi Alban tilalle asteli Lucas Digne.

Kuusi minuuttia loukkaantumisesta Camp Noun yleisö sai kuitenkin nopeasti ilonaiheita. Tilanne alkoi Fernandinhon liukastumisesta, jonka seurauksena Andres Iniesta pääsi syöttämään vapaasti vierelleen Lionel Messille. Messi ohitti vastaantulleen Claudio Bravon ja sijoitti 1-0-osuman tyhjään maaliin.

Peli sai pienen tyhjäkäynnin jälkeen avausjakson loppupuolella 38. minuutin kohdalla lisää säpinää Cityn hyvällä maalipaikalla. Ilkay Gündogan pujotteli hetki sitten loukkaantuneen Gerard Piquén ohi ja haki laukauksellaan takakulmaa. Marc-André ter Stegen kuitenkin pelasti tilanteen näyttävällä venytyksellä.

Hetkeä myöhemmin Barca joutui vaihtamaan uudelleen, sillä Piquén peli oli ohi. Tilalle tuli Jéremy Mathieu.

Ensimmäisen puoliskon lisäaika toi vielä myös isännille yhden maalipaikan, mutta Bravo onnistui pysäyttämään Luis Suárezin yrityksen läpiajosta.

Voi Bravo

Toisen jakson alkupuolella Cityn asetelmat huononivat tuntuvasti. Bravo seikkaili omalta maaliltaan ja päätti typerän työskentelynsä pelaamalla palloa kädellä maalivahdin alueen ulkopuolella. Tämän seurauksena Citizens joutui vajaalle ja menetti oman veräjänvartijansa kentältä.

Guardiola reagoi ulosajoon vaihtamalla Pablo Zabaletan paikalle kakkosvahti Willy Caballeron, Pian kuitenkin Bravon virhe kostautui Messin toisella maalilla. Arkkitehtina oli jälleen Kevin De Bruynelta pallon riistänyt Iniesta, jonka syötöstä argentiinalainen sijoitti matalan vedon vasempaan alakulmaan.

Messin maalit eivät suinkaan olleet tässä, sillä 69. minuutin kohdalla ilta sai kruunun hattutempulla. Suárez nappasi vasemmalta Gündoganin harhasyötön, jatkoi nopeasti pallon Messille ja argentiinalainen ohitti vasemman jalan laukauksellaan Caballeron.

Kolmas maali oli viimeistään lopullinen isku Cityn leiriin. Hieman toivoa toi Mathieun toinen varoitus juuri ennen viimeisen vartin alkua, joka poisti Barcalta miesylivoiman.

Kotijoukkueen meno ei kuitenkaan tästä hyytynyt. Viisi minuuttia ennen loppua Barcelonan eduksi vihellettiin vielä rangaistuspotku, kun Aleksandar Kolarov joutui liukumaan Messin maihin.

Messin sijaan täplälle astui Neymar, jonka laukauksen Caballero kuitenkin torjui vasemmalta. Brassi kuitenkin kuittasi seuraavassa tilanteessa naulaamalla 4-0-osuman. Neymar leikkasi vahvasti sisään keskustaan ja ohitti Caballeron matalalla laukauksella.

Neymarin maali jäi ottelun viimeiseksi ja Camp Noun voitonjuhlat olivat valmiina alkamaan. Barcelonalle pisteet lukemin 4-0.

Voiton myötä Barcelonan lohkovoitto näyttää hyvin vakaalta. Eroa Cityyn on nyt viisi pistettä.

Mestarien liiga keskiviikkona:

Arsenal-Ludogorets 6-0 (Sanchéz, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Özil 3)
Barcelona-Manchester City 4-0 (Messi 3, Neymar)
Bayern München-PSV Eindhoven 4-1 (Müller, Kimmich, Lewandowski, Robben/Narsingh)
Celtic-Borussia Mönchengladbach 0-2 (Stindl, Hahn)
Kiovan Dynamo-Benfica 0-2 (Salvio rp., Cervi)
Rostov-Atlético Madrid 0-1 (Carrasco Ferreira)
Napoli-Besiktas 2-3 (Mertens, Gabbiadini rp./Correia, Aboubakar 2)
PSG-Basel 3-0 (Di María, Lucas, Cavani)