Celta Vigo ja Villarreal rimpuilivat itsensä tasapisteisiin Eurooppa-Liigan otteluissaan. Molempien ottelut päättyivät 2-2 -lukemiin ja toiveet jatkopaikasta säilyivät hengissä.

Celta Vigo isännöi Amsterdamin Ajaxia ottelussa, jossa nähtiin useita hienoja maaleja. Ajax pääsi ottelussa kaksi kertaa johtoon, mutta kotijoukkue ei hellittänyt. Avausjakson tasoitusmaalista vastasi Andreu Fontas todella näppärällä kantapäävempautuksella takanurkkaan. Epäselväksi jäi, yrittikö Fontas juuri sitä, mutta lopputulos oli joka tapauksessa komea.

Armin Younes vei toisella jaksolla Ajaxin uudestaan johtoon, mutta vaihdosta sisään tullut chileläinen Fabian Orellana pamautti hienolla vasurikudilla 20 metristä Celtan jälleen tasoihin. Viisi pistettä kolmesta ottelusta kerännyt Celta Vigo jatkaa G-lohkon kakkosena Ajaxin jälkeen lohkon muiden joukkueiden Standard Liegen ja Panathinaikosin pelattua niin ikään 2-2 -tasapelin.

Villarreal nousi tasoihin miesylivoimalla

Villarreal joutui Turkissa pahoihin vaikeuksiin kotijoukkue Osmanlisporin tehtyä noin minuutissa kaksi maalia hieman avausjakson puolivälin jälkeen. Molemmista osumista vastasi romanialainen Raul Rusescu.

Kun toista jaksoa oli pelattu seitsemän minuuttia, avausjaksolla kentälle vaihdettu Mehmet Guven rymisteli Villarreal-hyökkääjän nurin rangaistusalueella. Tuloksena oli Guvenille suora punainen ja Villarrealille pilkku. Osmanlisporin maalivahti torjui hienosti Rafael Santos Borren rankkarin, mutta seuranneesta kulmapotkusta Alfred N’Diaye iski kuitenkin ”Keltaiselle sukellusveneelle” kavennuksen.

Villarrealin kiri huipentui 74. minuutilla, kun Alexandre Pato sijoitti lähietäisyydeltä verkon perukoille. Paton kausi Eurooppa-liigassa on ollut tehokas, sillä kolmen pelin jälkeen miehellä on koossa kaksi maalia ja yksi maalisyöttö.

Lohkon toisessa ottelussa Steaua Bukarest ja FC Zürich pelasivat 1-1 -tasapelin, joten Villarreal jatkaa tasaisen lohkon kärjessä viidellä pisteellään.