Atlético Madridissa viimeisimmän mestaruuskauden pelannut Tottenhamin Toby Alderweireld kehui vuolaasti aikaansa Madridin punavalkoisissa The Timesille.

Belgialaistoppari ei saanut juuri ollenkaan vastuuta Atletissa, mutta Southamptoniin lainalle vuoden jälkeen lainattu Alderweireld kertoi yksityiskohtia ajastaan Diego Simeonen kanssa.

– Ennen saapumistani Atletiin olin Ajaxissa täysin erilainen pelaaja. Siellä pelattiin kaunista pallonhallintafutista, mutta Atléticossa sain elää päinvastaisen kokemuksen. Atletissa puolustaja puolusti ja joukkue valmentajajohtoineen ihannoi ideologiaa, jossa oma maali pysyy puhtaana. Emme saaneet päästää maalia ja rakastimme pelata nollapelejä.

– Ennen siirtoani Atléticoon halusin pelata vain jalkapalloa, mutta Atleti-stintin jälkeen olen oppinut haluamaan olla päästämättä maalia. Olen onnellinen siitä, että kasvoin Ajaxissa, jossa minua opetettiin pelaamaan pallon kanssa. Kiitollisempi olen kuitenkin Atléticolle, jossa minut opetettiin puolustamaan ihan eri tavalla – kunnolla. Kehityin siellä ja sen takia minusta tuli Atletissa huomattavasti parempi pelaaja.

”Simeone loi joukkueen”

Mestaruuskauden aikana Alderweireld avautui medialle erittäin pienestä roolista, mutta belgiltä löytyy kuitenkin kehuja Simeonelle.

– Simeone loi joukkueen. Hän loi ajattelutavan, jossa kukaan tai mikään ei ole joukkuetta tärkeämpi. Jos joku ajatteli toisin, niin hän sai lähteä – oli kyseessä kuka tahansa. Simeonea kiinnosti vain ja ainoastaan yksi asia, joka oli voittaminen. Oli ihan sama, pelasimmeko hyvin vai huonosti, hän halusi ainoastaan voittaa. Jos ajattelen myös taktiikkapuolta, niin sillä saralla hän on ehdottomasti paras valmentaja, jonka olen nähnyt.

– Mestaruuskauden lopussa kukaan ei uskonut meihin. Sarjaa oli kymmenen ottelua jäljellä ja kaikki sanoivat, että tulemme menettämään pisteitä. Cholo sanoi meille, että mennään päivä ja ottelu kerrallaan ja katsotaan lopussa, mihin olemme yltäneet. Muut ovat meitä parempia, heillä on paremmat pelaajat ja niin edespäin, mutta meillä on jotain erityistä. Nimittäin joukkue.