Venäjälle maanantaina matkannut Atlético Madrid kohtaa illalla Mestarien liigan ensikertalaisen Rostovin. Isäntäjoukkueen riveissä pelaava ecuadorilainen Christian Noboa oli Marcan haastateltavana.

Maajoukkueessakin yleensä esiintyvä Noboa kertoi mielipiteensä illan kamppailusta, Atléticosta ja joukkueensa vahvuuksista.

– Meidän on todella vaikeaa saada hyvä tulos Atléticoa vastaan. Pelaamme kuitenkin kotonamme, haluamme pisteitä ja tulemme taistelemaan niistä. Pitää silti muistaa, että Atlético on pelannut huikeita otteluita ja on myös kevään finalisti, joten vaikeaa se tulee ilman muuta olemaan.

Miten piskuinen ”Venäjän Leicester” pelaa?

Useille Rostov on suuri tuntemattomuus, mutta Noboa avaa joukkueen pelillistä identiteettiä. Viime kaudella unelmakauden täysin yllättäen pelannut pikkuseura on useiden mielestä verrattavissa Leicesteriin. Pitkään Venäjän sarjaa johtanut Rostov oli lopulta toinen ja kaatoi Ajaxin Mestarien liigan playoff-roundilla.

– Pelasimme loistavan ottelun Spartakia vastaan, vaikka lopulta hävisimme. Olemme vasta sen jälkeen pystyneet keskittymään Atléticoon joukkueena. Tulemme puolustamaan tiiviisti kompaktina ja organisoituneena ryhmänä. Jos saamme muutaman maalipaikan, niin ne pitää ehdottomasti käyttää hyväksi. Mestarien liiga on täysin erilainen kilpailu, kuin sarjamme ja tähän pitää valmistautua hyvin eri tavalla.

– Olemme joukkue, joka puolustaa yhdessä jokaisessa tilanteessa. Pystymme muovautumaan erilaisiin pelitapoihin – puolustamaan tiiviisti, mutta kuitenkin hyökätä aktiivisesti pallonhallinnan kautta. Meillä on paljon nuoria lupaavia pelaajia, jotka kehittyvät projektissamme.

Noboa: ”Simeone on tehnyt tuntemattomista pelaajista suuria”

Atlético on Rostovin historian suurin vastus ja Noboa kunnioittaakin Madridin punavalkoisia. Ecuadorin maajoukkuepelaaja kertoi vastustajansa vahvuudet.

– Minä olen yksi niitä, joille itse pelillinen esitys ei merkkaa kaikkea. Haluan ainoastaan voittaa, koska se on ainoa merkitsevä asia. Diego Simeone on juuri sellainen valmentaja ja hän on luonut loistavan joukkueen. He ovat tottuneet voittamaan ja se näkyy, koska heitä on todella vaikea voittaa – pelasivat he sitten hyvin tai huonosti. Nykyään Atlético pystyy pelaamaan myös yltiöhyökkäävää jalkapalloa ja se on ollut hienoa nähdä. Cholo on tehnyt tuntemattomista pelaajista suurpelaajia.

– Olen varma, että kaikki suurseurat taistelevat Atléticon pelaajista, koska he ovat yksinkertaisesti täydellisiä. Juoksevat, tekevät maaleja ja taistelevat jatkuvasti. Mielestäni Atlético on suurin voittajasuosikki tämän kauden Mestarien liigassa.

Rostov ja Atleti iskevät yhteen Venäjän nollakelisäässä alkaen klo 21.45 Suomen aikaa.