Sporting Gijónissa lainapestillä Cagliarista pelaava Duje Cop kertoi mielipiteensä La Ligasta ja espanjalaisesta jalkapallosta Kroatian Goal.comille.

26-vuotias Kroatian maajoukkuekärki on aloittanut kautensa Sportingissa potentiaalisesti, sillä kasassa on jo kolme täysosumaa.

– Olen aloittanut uuden kauden mielestäni hyvin, vaikka seura ei olekaan saanut riittävästi pisteitä. Emme pystyneet haastamaan ollenkaan Atléticoa tai Barcelonaa, mutta Celtaa ja Deportivoa vastaan meillä ei ollut yksinkertaisesti tuuria. Ansaitsimme niistä peleistä enemmän.

– La Liga on maailman paras ja vahvin sarja. Tässä sarjassa kuka tahansa voi voittaa kenet vaan. Kuten näimme, niin sarjaan noussut Alavés kaatoi Barcelonan vieraskentällä, Atlético pelasi kaksi kertaa tasapelin sarjanousijoita vastaan ja Real Madrid on menettänyt kolme kertaa pisteitä tasapelien muodossa. La Ligassa ei ole helppoja ottelutia ja taso on jatkuvasti äärimmäisen kova.

Cop kehui myös espanjalaisjoukkueiden eurotaipaleita.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana Mestarien liigan finaalissa on ollut enemmän espanjalaisjoukkueita, kuin muiden maiden edustajia yhteensä. Sevilla on voittanut kolme viimeisintä Eurooppa-liigaa ja Espanjan maajoukkueen saavutukset tunnemme kaikki.