Viime aikoina – jälleen kerran – julkisuudessa rankkarien torjumistaidon ansiosta paistatellut Diego Alves oli El partidazon haastateltavana. Kuudennen kautensa Valenciassa aloittanut Alves avasi useita erilaisia näkökulmia pilkuista.

– Minulle on ihan normaalia, että minua kutsutaan lempinimellä pilkkujen torjuja. Pienestä pitäen minulle on ollut varsin helppoa ottaa rankkareita kiinni, minulla on tekniikkani ja tähän asti se on toiminut varsin hyvin. En kuitenkaan tykkää pilkuista, vaan oikeastaan pelkään niitä.

– Pitää paikkansa, etten ole koskaan tavoitellut tätä saavuttamaani ennätystä pilkkujen torjumisessa. Kaikki kiitos kuuluu kuitenkin omalle itselleni ja työnteolleni. Minulla ei ole mitään intuutiota, kun pilkku vedetään, vaan se riippuu aina vetäjästä. Jokaisella maalivahdilla on oma tyylinsä. Monet opettelevat ulkoa vetäjien pilkkuja, mutta itse en ole koskaan tehnyt niin.

– Kun pilkku vihelletään, menen yleensä vetäjän luokse ja sanon jotain, mutta en kuitenkaan sano mitään maata mullistavaa. Jokainen torjuttu rankkari tuo minulle enemmän itseluottamusta, mutta toivottavasti ainakaan ensi viikon Barcelona-ottelussa sellaista ei vihelletä.