Real Betisin penkin päähän kesällä saapunut Gus Poyet analysoi lauantain kotiottelua Real Madridia vastaan lehdistötilaisuudessa.

Montevideossa syntynyt 48-vuotias uruguaylaisvalmentaja kertoi mielipiteensä Real Madridin loukkaantumistilanteesta ja heikosta vireestä, Betisin omista ongelmista ja hieman yllättäen myös Diego Simeonesta.

– Pelasimme hyvin ennen Real Sociedad -vierasottelua, jossa pelasimme todella surkeasti ja haluttomasti. Jos pelaa sillä tavalla, niin tässä sarjassa se näkyy nopeasti tulostaululla. Kuten Englannissa sanotaan, niin meillä oli huono päivä toimistolla. Meillä on käytössämme paras mahdollinen materiaali ja olen tyytyväinen joukkueeseeni.

– Lauantain Madrid-ottelu on erityinen. Kun pelasin aikoinaan Zaragozassa, niin katsoin aina kauden alussa päivät, jolloin kohtaamme Madridin ja Barcelonan. Nyt Betisin valmentajana katsoin välittömästi päivät, milloin pelaamme Sevillan derbyn ja ottelut kahta suurta vastaan. Jos haluamme voittaa Madridin, niin meidän pitää pelata virheetön peli todella keskittyneinä.

– Kaikki pelaajani haluavat pelata lauantaina, mutta tämä on jalkapalloa ja minun pitää valita parhaat avauskokoonpanoon. Real Madridin kaltaiselle seuralle ei ole normaalia pelata neljä peräkkäistä tasapeliä, mutta lauantaina voi tapahtua kaikenlaista kentällä.

Real Madridilta puuttuvat ainakin Luka Modric, Sergio Ramos ja Casemiro. Poyetin mukaan juuri Casemiro on tehnyt häneen vaikutuksen ja brasilialaiskeskikenttäpelaajan avauskokoonpano paikka Real Madridissa on hänen mielestään vain ja ainoastaan Zinédine Zidanen ansiota.

– Zidane teki viime kaudella uskomattoman peliliikkeen laittamalla Casemiron keskikentälle Toni Kroosin ja Modricin taakse. Se siirto toi Madridille huimasti tasapainoisuutta, josta hyötyivät niin puolustus, kuin myös hyökkäys. Nyt heillä ei ole häntä käytettävissään ja keskikenttä on hieman sekaisin.

Atlético-valmentaja Simeone sai kehut Poyetilta.

– Olen kiitollinen Chololle siitä, että hän toi esille jalkapallomaailmaan uuden lähestymistavan. Olin jo kyllästynyt siihen, että kaikki pitivät guardiolamaista pallonhallintajalkapalloa ainoana oikeana tapaa pelata futista. Simeone on onnistunut saamaan kaikki pelaajansa uskomaan pelitapaansa ja se näkyy kentällä, koska Atlético pelaa huikeaa jalkapalloa.