Brittiläinen TalkSPORT –sivusto kokosi yhteen joitain nykyisten jalkapallotähtien tai lähimenneisyyden pelimiesten lapsuuden idoleja. Kokosimme näistä ihailun ja palvonnan kohteista galleriaan parhaimmat. Selaa nostalginen kuvagalleria yltä läpi, ja palaa ajassa taaksepäin. Näitä taitoniekkoja ja maalitykkejä tämän päivän huiput ovat pihapeleissään matkineet ja seinilleen nastoilla kiinnittäneet.

Listan aloittaa koko ammattilaisuransa Southamptonissa pelannut Matt Le Tissier, joka oli Barca-legenda Xavin suurin lapsuuden idoli. Keskikentän taituri tunnettiin ennen kaikkea rankkarispesialistina, ja komeista maalimääristä huolimatta ura Englannin maajoukkueessa jäi lyhyeksi. Xavin ihailu juontaa juurensa Espanjan televisiossa maanantaisin esitettyyn ohjelmaan, jossa näytettiin Valioliigan viikonlopun parhaita maaleja. Le Tissierin osumia Xavi kuvaili ”sairaiksi ja mielettömiksi”. Kun Le Tissier kuuli olleensa Xavin idoli, hän hommasi itselleen T-paidan, jonka tekstinä oli ”Xavi rakastaa minua”.

Lionel Messin suurin lapsuuden sankari oli argentiinalainen 170-senttinen keskikentän riplailija Pablo Aimar. Kuinkas sattuikaan, hyvin samantyylinen pelaaja kuin Messi itsekin. Aimar pelasi kaksissa MM-kisoissa ja edusti seurajoukkuetasolla mm. Valenciaa ja Benficaa.

Real Madridin ranskalaishyökkääjä Karim Benzema on kuvaillut brasilialaislegenda Ronaldoa pelaajaksi, joka vaikutti häneen pelaajana kaikkein eniten. Hyvä valinta, señor Benzema.

Sekä Cesc Fabregas että Andrés Iniesta ovat ilmoittaneet, että heidän suurin lapsuudenidolinsa oli Pep Guardiola – siis mies, josta myöhemmin tuli miesten valmentaja. Guardiola pelasi sattuneesti vieläpä samaa pelipaikkaa Cescin ja Iniestan kanssa. Kuvassamme Guardiola on yhdessä kahden muun legendan, italialaisen erotuomarin Pierluigi Collinan sekä Real Madridia nykyisin valmentavan Zinedine Zidanen kanssa.

Valioliigan nuoret taiturit Oscar ja Paul Pogba ilmoittivat ihailleensa brassitaituri Kakáa. Kaká häikäisi parhaina vuosinaan Brasilian maajoukkueen lisäksi AC Milanissa ja Real Madridissa. Vuonna 2007 Kultaisen pallon voittanut Kaká on tätä nykyä 34-vuotias ja jatkaa edelleen uraansa MLS-liigan Orlandossa.

Barcelonalle maaleja sylkevän Luis Suarezin lapsuuden sankari oli naapurimaa Argentiinan kaikkien aikojen paras maalintekijä Gabriel Batistuta. Suarez kertoo yrittäneensä oppia Batistutalta kaiken mahdollisen. Fiorentinassa yhdeksän kauden ajan maaleja liukuhihnalta mättänyt ”Batigol” asuu tätä nykyä Espanjassa.

Fernando Torresin tärkein ihailun kohde oli oman seuran Atlético Madridin Kiko. Kiko pelasi Atléticossa kahdeksan kautta vuosina 1993-2001, ja auttoi osaltaan Atlétia historialliseen tuplamestaruuteen kaudella 1995-1996. Hyökkääjä pelasi myös Espanjan maajoukkueessa niin MM- kuin EM-kisoissakin ja oli voittamassa maalleen olympiakultaa Barcelonassa vuonna 1992.

Kun Cristiano Ronaldolta kysyttiin suurinta lapsuuden idolia, hän vastasi, ettei hänellä ollut ketään erityistä ihailun kohdetta. Sen sijaan madeiralainen halusi motivoida itse itseään tullakseen maailman parhaaksi. Ja on siinä kieltämättä aika hyvin onnistunutkin.