24-vuotias sveitsiläistoppari Fabian Schär viimeisteli rangaistuspotkusta maajoukkueuransa seitsemännen maalin makoisaan paikkaan, kun Sveitsi vieraili MM-karsintaottelussa Andorrassa maanantaina. Miehen otteita olivat nimittäin saapuneet seuraamaan Ronert Fernández ja Urbano Ortega Barcelonan johtoportaasta.

Mundo Deportivon mukaan miesten varsinainen päämäärä oli tarkastella Juventuksen Stephan Lichtsteineria, mutta tämän pysyttyä vaihtopenkillä Schär sai kaiken huomion.

Vahvana pääpelaajana tunnettu Schär oli Barcelonan kiikarissa jo kaksi vuotta sitten Baselissa pelatessaan. Barcelonan silloinen urheilujohtaja Andoni Zubizarreta katsoi useita Schärin otteluita paikan päällä, mutta lopulta sveitsiläinen ei kuitenkaan katalaanien seulaa läpäissyt. Schär siirtyikin tuolloin Bundesliigan Hoffenheimiin.

Hoffenheimissa 186-senttinen Schär on saanut vastuuta vaihtelevasti, mutta Sveitsin maajoukkueessa hän on ehdottomia luottopelaajia. Nuorelle miehelle on kertynyt jo 27 A-maaottelua, ja niissä hän on tehnyt puolustajalle erinomaiset tehot 7 maalia ja 4 maalisyöttöä. Kesän EM-kisoissa Schär pelasi Sveitsin jokaikisen peliminuutin ja onnistui maalinteossa Albaniaa vastaan.