Roman toppari Kostas Manolas on urallaan kohdannut lukuisia kovia hyökkääjiä. Kreikkalainen valitsi seuran verkkosivuilla viisi kovinta.

Italian Serie A:sta Manolas ei valinnut ketään. La Ligasta puolustaja sen sijaan nimesi peräti neljä miestä. Kakkossijalta löytyy Barcelonan Luis Suárez.

– Pelasin häntä vastaan, kun kohtasimme Barcelonan Mestarien liigassa. Hän tietää tasan tarkkaan missä maali on. Hän on raivokas ja hyvin vaikea pimentää. Hän on tappava maalin edessä, Manolas sanoi.

Kolmannelta sijalta löytyy Real Madridin Karim Benzema.

– Benzemakin on hyvin hankala kaveri. Hän on voimakas ja taitava, monipuolinen hyökkääjä. Puolustajalle ei ole helppoa pelata tuollaisen fyysisyyden ja teknisyyden yhdistelmää vastaan.

”Tekee aina oikean ratkaisun”

Ehkä hieman yllättävää Manolasin listauksessa on se, että Cristiano Ronaldo on listauksen neljä ja Lionel Messi vasta viides.

– (Cristiano Ronaldo) on ilmiömäinen pelaaja, joka osaa paljon asioita. Hän osaa kuljettaa, tehdä maaleja ja hän on vahva. Hänellä oli kahdessa osaottelussa meitä vastaan kaksi maalipaikkaa ja hän iski maalin molemmista. Tappava.

– (Messi) ei ole puhdas keskushyökkääjä, joten en ole henkilökohtaisesti miesmerkannut häntä. Siksi hän on vasta viidentenä listallani. Hän juoksee vastustajien ympäri ja tietää tasan tarkkaan, mitä hän tekee maalin edessä – laukoo tai syöttää vapaalle pelaajalle. Hän tekee aina oikean ratkaisun.

Entä kuka on Manolasin kohtaamista hyökkääjistä kovin?

– Pelasin Ibraa (Zlatan Ibrahimovicia) vastaan Mestarien liigassa kaudella 2013-14. Hän on luonnonoikku. On käytännössä mahdotonta pysyä iholla hänen valtavan voimansa takia. Hänellä on myös sellainen tekniikka, jota harvoin näkee tuon kokoisella pelaajalla.