Pitkältä loukkaantumisen takia vasta viime aikoina parhaaseen pelikuntoon päässyt Atlético Madridin Tiago käväisi Marcan haastateltavana seuran harjoituskeskuksessa. 35-vuotias kokenut keskikenttäpelaaja kertoi mielipiteensä valmentajansa Diego Simeonen ajasta Atletin penkin päässä.

– Kun Simeone saapui valmentajaksemme, niin aloitimme välittömästi kokonaisvaltaisen muutoksen ensiksi mentaliteetistä – ehdottomasti. Ennen olimme tavallisten kuolevaisten joukkue, joka pystyi voittamaan ottelun 3-0 ja hävitä seuraavan samoin luvuin. Simeone tuli johtoon ja häntä kiinnosti ainoastaan voittaminen.

– Jokainen ottelu tässä joukkueessa on, kuin uran viimeinen ja lähdemme siihen taistelumentaliteetillä. On todella tärkeää, että pelaajat tuntevat itsensä rauhallisiksi ja tärkeiksi. Siinä Simeone on mestariluokkaa.

– Simeone on erittäin älykäs. Hän tiesi saapuessaan jälleen Atletiin, että hänellä piti olla joku pelillinen idea ja sen avulla voittaa heti alussa, koska se auttaa huomattavasti. Jos voittaa alussa, niin kaikki muu ekstra tulee melkein automaattisesti siinä vieressä mukana. Hänen avulla olemme olleet aina puolustussuuntaan vahvoja, mutta uusien pelaajien tuoman taidon myötä olemme hyviä myös hyökkäyspäässä.