Barcelonan kerrotaan etsivän luotettavaa toppariparia ja kukaties myös seuraajaa keskuspuolustajalleen Gerard Piquélle. Eurosportin mukaan yksi potentiaalinen nimi hankintalistalla on 20-vuotias tanskalaispuolustaja Andreas Christensen.

Christensen aloitti elokuussa toisen kautensa Saksan Bundesliigassa Borussia Mönchengladbachissa. Viime kaudella hänet valittiin joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Miehen pelaajaoikeudet ovat kuitenkin Chelsean hallussa, ja tanskalainen pelaakin ”Varsoissa” tämän kauden kattavalla lainasopimuksella.

Christensen on tehnyt Mönchengladbachissa niin suuren vaikutuksen, että seuran sanotaan olevan valmis maksamaan hänestä siirtosummana vaikkapa uuden seuraennätyksen. Chelsean ja Barcelonan kaltaisille isoille pelureille Mönchengladbach ei kuitenkaan voi laittaa hanttiin, mikäli raha ratkaisee.

Christensen on pelannut Mönchengladbachin takalinjoilla alkukauden aikana niin Bundesliigassa kuin Mestarien liigassakin täydet minuutit. Siksi Barca saikin loistavan tilaisuuden seurata läheltä 188-senttistä puolustajaa, kun se vieraili Mönchengladbachin kotistadionilla Mestarien liiga -ottelussa puolitoista viikkoa sitten.

Eurosportin mukaan Christensenistä pyydettävä siirtosumma olisi megaluokan seuroille helposti maksettava 22 miljoonaa euroa. Olennaista onkin, haluaako tanskalainen kiirehtiä jo nyt todellisiin suurseuroihin, vai rakentaa yhä uraansa maltillisesti Mönchengladbachissa, jossa luottoa tulee käytännössä rajattomasti. Sekä Chelsean että Barcelonan topparikalusto alkaa pahasti ikääntyä, joten voi olla, että saksalaisseuralle jää pelkkä luu käteen.

Tanskan maajoukkueeseen jo 19-vuotiaana noussut Christensen on ehdolla myös Euroopan parhaalle nuorelle pelaajalle myönnettävän Golden Boy -palkinnon saajaksi.