Manchester Unitedissa vietetyt vuodet tekivät portugalilaisesta Cristiano Ronaldosta miehen.

Niin väittää Gary Neville talkSPORT:in haastattelussa, eikä mies ole itsekään sitä kieltänyt.

– Cristianoa hakattiin ja teurastettiin kaksi tai kolme vuotta Unitedissa. Hän on itse sanonut, että se teki hänestä miehen, Neville toteaa.

Ronaldo liittyi Unitedin riveihin 18-vuotiaana ja keräsi seurassa kunnioitetettavan määrän pystejä ja palkintoja. Nevillen mukaan se, kuinka Ronaldon oli pakko sopeutua Englantiin uransa alkuaikoina, on syy siihen, miksi hänestä on tullut niin menestynyt.

– Ronaldo ei tullut Unitediin sanelemaan rajoja kaikille muille. Hän ei tullut paikalle ja saanut kaikkia muita vain parantamaan peliään. Mutta noiden vuosien aikana hänestä tuli pelaaja, joka saattoi tulla treeneihin puoli tuntia etuajassa ja lähteä sieltä tunnin myöhässä. Meillä oli ollut sellaisia pelaajia 20 viimeisen 15 vuoden aikana, Neville huomauttaa.

Nevillen mukaan seuran tuolloinen manageri Sir Alex Ferguson osasi käsitellä hyvin portugalilaista.

– Jos katsot hänen esityksiään kahden tai kolmen ensimmäisen vuoden ajalta, hänen kypsyyttään, päätöksentekoaan, fyysisyyttään – ne kaikki parantuivat ja kiukuttelu väheni.