La Liga on määrännyt Mikel Balenziagalle kahden ottelun pelikiellon suorasta punaisesta, jonka Athletic-laitapuolustaja sai viime viikonloppuna Málagan vieraana La Rosaledalla.

Balenziagalta jää väliin kauden ensimmäinen baskiderby, kun ensi viikolla Athletic isännöi Real Sociedadia San Mamésilla. Myös kahden viikon päästä pelattava Real Madrid -vierasottelu jää hetki sitten uran ensimmäisen maalin tehneeltä 28-vuotiaalta väliin, joten Ernesto Valverdella on mietittävänään aikamoinen huolenaihe korvaajaan liittyen.

Balenziaga sai punaisen kortin, kun Málaga-pelaaja potkaisi häntä korkealla jalalla kylkeen ja samassa rytäkässä Balenziagan jalka osui vastustajan haaroihin. Athletic-laitapuolustaja oli kuitenkin ainoa, joka lopulta lensi tilanteesta ulos, vaikka koko tapahtuma alkoi Málaga-pelaajan rumasta, useiden mielestä suoran punaisen arvoisesta rikkeestä.