Labinot Kabashilla on ikää vasta 16 vuotta. Silti hänen nimensä löytyy tällä hetkellä maailman suurimpien urheilumedioiden otsikoista.

Puhutaan nuorukaisesta, jonka äiti on suomalainen ja isä kosovolainen. Kabashi syntyi Suomessa ennen kuin muutti Kosovon kautta Espanjaan. Hänen kolme serkkuaan on pelannut Suomessa. Armend Hongassa ja Viikingeissä, Elbasan FC Espoossa, Lohjan Pallossa, BK-46:ssa ja VPS:ssä, Astrit Hongassa ja Gnistanissa.

Labinot on se kaikkein lupaavin tästä nelikosta. Hän pelaa Barcelonan kuuluisassa La Masia -akatemiassa alle 19-vuotiaiden joukkueessa. Häntä on muun muassa verrattu Andrés Iniestaan. Teoriassa olisi ollut mahdollista, että Kabashi olisi edustanut maajoukkuetasolla Suomea. Nyt se alkaa olla liian myöhäistä. Kabashi nimittäin sai kutsun Kosovon jalkapalloliitolta.

– Olen hyvin ylpeä, että saan pelata Kosovon puolesta. Ensin luulin sitä vitsiksi, Kabashi sanoi Barca TV:n haastattelussa.

FC Barcelona - Masia

@FCBmasia
16-year-old Labinot Kabashi thrilled to get surprise call-up for senior Kosovo squad ow.ly/P3wZ304Ofty #FCBMasia

Kosovo kohtaa tulevissa MM-karsintaotteluissa Kroatian (6.10.) ja Ukrainan (9.10.). Kabashi nähdään mahdollisesti myös Suomea vastaan, sillä maat pelaavat samassa karsintalohkossa.