Celta järjesti seitsemännen kierroksen jättiyllätyksen Vigossa, kun Barcelona kaatui Balaídosilla lukemin 4-3. Otteluun odotetusti suosikkina lähtenyt katalaaniklaani joutui todistamaan isännät paremmiksi heti kättelyssä.

Isännät aloittivat maalinteon ensimmäisen jakson puolivälissä, kun Noliton korvaajaksi seuraan saapunut Pione Sisto pääsi puolittaiseen läpiajoon ja norjalainen viimeisteli varmasti pelivälineen ohi Marc-André ter Stegenin. Toinen osuma oli ottelun komein, kun Iago Aspas sai pallon keskikentällä. Galicialainen harhautti Barcelonan puolustajat ja laukoi boksin rajan lähettyviltä isännät jo vakuuttavaan johtoon.

Kun pallo meni kolmannen kerran vierailijoiden maaliin Jérémy Mathieun jalasta, niin Barcelonan ilta alkoi olla pikimusta. Vigolaiset pelasivat iloista ja aktiivista jalkapalloa – vapaus näkyi isäntien pelissä ja Barcelona oli jatkuvasti pienoisessa hädässä.

Barcelona teki ottelun ensimmäisensä, kun Gerard Piqué puski pallon maaliin laidalta tulleesta vapaapotkusta. Neymar kavensi pelin jo yhteen maaliin pilkusta ja Celtan peli muuttui välittömästi todella huolimattomaksi virheiden välttelyksi. Celtan neljäs maali tuli, kuin se kuuluisa salama kirkkaalta taivaalta. Ter Stegen avasi maalinsa edustalta pallon suoraan Pablo Hernándezia päin ja pallo kimposi Hernándezista maaliin.

Barcelona onnistui vielä muutama minuutti ennen päätösvihellystä kaventamaan Piquén toisella maalilla, mutta pistepotti jäi Vigoon ja Atlético Madrid siirtyi sarjakärkeen.