Kerroimme eilen, kuinka Athletic Bilbaon Mikel Balenziaga teki komealla tavalla La Liga – uransa avausmaalin 161 pääsarjaottelussaan. Osuma jäi vieläpä Sevilla-ottelun (3-1) voittomaaliksi, ja Balenziaga saikin pukukopissa hyvin ansaitsemaansa huomiota.

Athletic Club

@AthleticClub
▶️ VÍDEO: Zorionak colectivo a Balenziaga en el vestuario por su primer golazo #athlive

Pitkän kuivan kauden päätyttyä Balenziaga pyyhki näin nimensä pois La Ligan maalittomien sarjassa tällä hetkellä pelaavien kenttäpelaajien top 10 -listalta. Ennen eilistä baskipuolustaja oli listan kakkosena. Kärkipaikalta löytyykin kova nimi, sillä Javier Mascherano ei ole ainoastaan historian eniten otteluita pelannut Barcelona-pelaaja, jolla ei La Liga -maalia ole tehtynä, vaan myös aktiivipelaajien ykkönen koko liigassa.

Mascheranon merkitys joukkueelleen toki tiedetään, mutta on silti melkoinen saavutus pelata noin kovassa nipussa 175 sarjaottelua ilman maalia – ja cup-matsit ja europelit päälle. Liverpoolissa pelatessaan argentiinalaisen sentään osui maalipuiden väliin kerran Valioliigassa ja kerran europeleissä.

Kaikkien aikojen listan kärkeen Mascheranolla on sentään vielä matkaa. Mallorcan, Getafen, Hérculesin ja Granadan paidassa pelannut David Cortés jäi jalkapallon parista eläkkeelle pelattuaan peräti 273 La Liga -ottelua ilman ainuttakaan maalia.

Ilman La Liga -maalia olevien aktiivipelaajien top 10:

1. Javier Mascherano, Barcelona, 175 pelattua ottelua
2. Sidnei, Espanyol, 80 ottelua
3. Roberto Rosales, Málaga, 74 ottelua
4. Juan Rafael Fuentes, Espanyol, 70 ottelua
5. Sergi Roberto, Barcelona, 67 ottelua
6. Nemanja Radoja, Celta Vigo, 62 ottelua
7. Luisinho, Deportivo La Coruña, 60 ottelua
8. Sergi Gómez, Deportivo La Coruña, 56 ottelua
9. Joseba Zaldúa, Real Sociedad, 50 ottelua
10. Lillo, Sporting Gijón, 50 ottelua

Lähde: Marca