Las Palmasin ja Real Madridin välinen lauantai-illan myöhäisottelu päättyi pistejakoon lomasaarella lukemin 2-2.

Ensimmäisellä jaksolla Las Palmas hallitsi palloa, mutta ei kuitenkaan saanut konkreettisia maalipaikkoja luoduksi. Kovana kotijoukkueena tunnettu Las Palmas sai kovasta kotikannatuksesta kuuluisan kahdennentoista pelaajan kentälle ja isäntien peliasenne oli todella aktiivinen.

Real Madrid tyytyi puolustamaan tiukasti ja iskemään monella pelaajalla vastaan, mutta Las Palmasin keskikenttä ja puolustus tekivät loisteliasta yhteistyötä. Kymmenen minuuttia ennen puoliaikaa Real Madrid onnistui kuitenkin maalinteossa, kun Marco Asensio onnistui laittamaan pallon maalin edestä isäntien verkkoon. Madridin onni kesti lopulta vain neljä minuuttia, koska Las Palmas onnistui melkein välittömästi tasoittamaan kamppailun Tanan täysosumalla.

Toisella jaksolla sama pelillinen mantra jatkui, mutta Real Madrid onnistui tekemään johtomaalin, kun kentälle vaihdosta tullut Karim Benzema teki toisen sarjamaalinsa maalin edestä. Zinédine Zidane yllätti, koska ranskalainen otti Cristiano Ronaldon vaihtoon kaksikymmentä minuuttia ennen loppua. Portugalilainen oli ilmeistään päätellen kaikkea muuta, kuin tyytyväinen vaihtoonsa.

Peli heräsi kuitenkin uudestaan henkiin hieman ennen loppua. Las Palmasin huiman pyörityksen jälkeen kotikannattajat saivat jälleen ilonaiheita onnekkaasti. Nimittäin Las Palmasin laitahyökkääjä Sergio Araujo sai pallon keskikenttäpelaaja Vicenten puskusta haltuunsa ja onnistui kiertämään vastaan tulleen Real Madrid-vahti Kiko Casillan ja viimeisteli ottelun viimeisen maalin. Real Madrid ei saanut voittomaalia aikaan, vaikka vieraat pyörittivät peliä hyökkäyskolmanneksellaan ja välillä Las Palmasin boksin sisällä.

Real Madrid pelasi toisen tasapelin putkeen, mutta jatkaa sarjakärjessä. Barcelona on kivunnut pisteen päähän ja jos Atlético voittaa huomenna kotonaan Deportivon, niin Simeonenkin lauma on enää kahden pisteen päässä. Las Palmas nousi tasapelillään viidenneksi.

La Liga lauantaina

14.00 Eibar-Real Sociedad
1-0 Asier Illarramendi (oma maali, 57.)
2-0 Bebé (66.)

17.15 Sporting-Barcelona
0-1 Luis Suárez (29.)
0-2 Rafinha (32.)
0-3 Neymar (81.)
0-4 Arda Turan (85.)
0-5 Neymar (88.)

19.30 Athletic-Sevilla
1-0 Mikel San José (27.)
1-1 Samir Nasri (55.)
2-1 Mikel Balenziaga (66.)
3-1 Aritz Aduriz (90.)

21.45 Las Palmas-Real Madrid
0-1 Marco Asensio (33.)
1-1 Tana (37.)
1-2 Karim Benzema (67.)
2-2 Sergio Araujo (85.)