Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on hylännyt Serbian anomuksen 26-vuotiaan Bojan Krkicin vaihdosta Serbian edustusasuun. Krkic pelasi syyskuussa 2008 synnyinmaansa Espanjan maajoukkueessa MM-karsintaottelussa Armeniaa vastaan. Tuolloin 18-vuotias huippulupaus tuli kentälle ottelun 65. peliminuutilla Espanjan johtaessa peliä 2-0. Ottelu päättyi tulevan maailmanmestarin 4-0 -voittoon, mutta ottelu jäi ainakin toistaiseksi Krkicin ainoaksi Espanjan A-maajoukkueessa.

Bojan on Barcelonan nuorisoakatemian La Masian kasvatti, joka debytoi La Ligassa jo 17 vuoden ja 19 päivän ikäisenä. Hänestä tuli tuolloin Barcelonan kaikkien aikojen nuorin liigapelaaja. Ennätyksen Bojan vei Lionel Messiltä. Debyyttikaudellaan Bojan ampui Barcelonalle kaikkiaan 12 maalia tehden Barcan tulokkaiden maaliennätyksen.

Vielä kaudella 2010-2011 Krkic rikkoi 10 maalin rajapyykin, mutta sen jälkeen maalimäärät ovat olleet laskevia. Barcelonan lisäksi taskuraketti on pelannut AS Romassa, AC Milanissa, Ajaxissa ja Valioliigan Stokessa, jonne hän siirtyi kesällä 2014.

Bojan hurmasi jalkapallomaailmaa jo teinipoikana voittaen mm. vuotta muita nuorempana alle 17-vuotiaiden EM-kisojen maalikuninkuuden vuonna 2006. Hän oli tärkeä palanen useiden vuosien ajan Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta läpilyönti aikuisten maajoukkueessa jäi tekemättä.

Serbia tavoitteli Krkiciä jo kahdeksan vuotta sitten

Kesällä 2008 Serbia kutsui Krkicin omaan aikuisten maajoukkueeseensa, mutta hän kieltäytyi kutsusta tähdäten vastuurooliin Espanjan maajoukkueessa, ja debytoi vain muutamia viikkoja myöhemmin ”La Rojassa”. Nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin loikka Krkicin isän kotimaan Serbian maajoukkueeseen ei enää onnistu. FIFA:n sääntöjen mukaan pelaaminen MM-kisoissa, maanosan mestaruusturnauksessa tai jommankumman karsintaottelussa lukitsee pelaajan edustusoikeuden kyseisen maan maajoukkueeseen.

Vastaavia tapauksia kaksoiskansalaisten edustusoikeuden lukittumisesta tunnetaan jalkapallomaailmassa useita. Arsenalin oikea laitapuolustaja Carl Jenkinson oli tärkeä pelaaja Suomen nuorisomaajoukkueissa, mutta hänen maajoukkueekseen lukittui Englanti, kun Jenkinson pelasi noin 20 minuuttia karsintaottelussa Ruotsia vastaan marraskuussa 2012. Maaottelu on 24-vuotiaalle Jenkinsonille toistaiseksi ainoa Englannin paidassa, mutta Huuhkajissa miehelle olisi luultavasti ollut valtavan suuri rooli tarjolla.

FIFA:n tekemästä Krkic-ratkaisusta kirjoitti ESPN.